Zabava

Video+foto: ljubavna priča Dankinja u kinima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video+foto: ljubavna priča Dankinja u kinima – Veliko nam je zadovoljstvo ispred distributerske kuće UNA FILM, da najavimo početak prikazivanja nevjerovatne ljubavne priče “DANKINJA” (THE DANISH GIRL) na redovnim repertoarima BiH kino dvorana od 24.Marta: Multiplex Cinema City Sarajevo, Multiplex Palas Banja Luka, Multiplex Ekran Zenica, Kino Meeting Point Sarajevo, Kino Kaleidoskop Tuzla, Kino Theatre Busovača, a od 31.03. film će se prikazivati i u Kinu Kozara Prijedor.

Glavne uloge pripale su Alicia Vikander i Eddie Redmayne, Matthias Schoenaerts. Podsjećamo vas da je glumica Alicia Vikander osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu u ovom filmu.

Zasnovan na romanu Dejvida Ebershova, „Dankinja“ je nevjerovatna ljubavna priča, inspirisana životima danskih umjetnika Lili Elbe / Einar Wegener (Eddie Redmayne) i Gerde Wegener (Alicia Vikander). Priča koja govori o hrabrosti pronalaženja samog sebe.

Kopenhagen, 1926. Danska umjetnica, Gerda Wegener, slika svog muža, Einara Wegenera, kao damu u svojoj slici. Kada je slika stekla popularnost, Einar je počeo da mijenja svoj način oblačenja i ponašanja i pronalazi žensko u sebi, odazivao se na ime Lili Elbe. Sa svojom feminističkom strašću i Gerdinom podrškom, Einar ili Lili, pokušala je jednu od prvih promjena spola iz muškarca u ženu. To je bila odluka koja je imala veliki uticaj na njihov brak, kada je Gerda shvatila da njen muž nije više muškarac za kog se ona udala. Povrh tog svega, Einarov prijatelj iz djetinjstva, trgovac umjetninama Hans Axgil (Matthias Schoenaerts) se pojavljuje i ulazi u kompleksan ljubavni trougao sa bračnim parom.

Trejler filma:

PR Una Film



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno