Biznis

VIDEO+FOTO: Laboratorij INZ-a uspješno akreditovan po ISO 17025 standardu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
VIDEO+FOTO: Laboratorij INZ-a uspješno akreditovan po ISO 17025 standardu – Laboratorijske analize hrane predstavljaju jednu od ključnih djelatnosti Instituta za zdravlje i sigurnost hrane. Kako bi ovaj institut ostvario ciljeve iz svoje vizije bilo je neophodno opremiti mikrobiološki laboratorij.
Proteklih dana naš laboratorij je uspješno prošao akreditacijski audit i time postao akreditovani laboratorij po MEĐUNARODNOM standardu ISO 17025. ISO/IEC 17025 je standard koji daje opće zahtjeve za kompetentnost ispitnih i kalibracionih laboratorija. Nastao je iz ISO/IEC Vodiča 25 (ISO Guide 25), koji je izdala Međunarodna organizacija za standardizaciju 1999. godine. Standard ISO/IEC 17025 se diektno odnosi na laboratorije koje izdaju rezultate ispitivanja ili kalibracija.
 
Preostaje nam da sačekamo okončanje formalne procedure u državnoj akreditacijskoj agenciji da to postane i zvanično. Treba napomenuti da je naš laboratorij i do sada radio po istom standardu, ali je sada to i potvrđeno od strane tročlanog stručnog tima BATA-e.
KLIKNI NA FOTO ISPOD DA PREGLEDAŠ VIDEO IZ LABORATORIJE I IZJAVU DIREKTORA HUSEINAGIĆA
 
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica nastao je spajanjem Zavoda za javno zdravstvo i Veterinarskog zavoda. Kao vodeća zdravstvena ustanova u oblasti javnog zdravlja na našim prostorima raspolažemo visokokvalificiranim kadrovima, opremom, te uspješno primjenjujemo nove tehnologije, zakone i pravilnike za potrebe naših korisnika.  Briga o javnom zdravlju predstavlja veliku odgovornost, stoga potenciramo stalni razvoj, u cilju ispunjenja
zahtjeva najnovijih standarda.
 
INZ je stručna ustanova iz oblasti zaštite i unapređenja zdravlja, kroz visokostručnu specijalističku djelatnost oslonjenu na najnovija saznanja i mogućnosti savremene dijagnostičke tehnologije. Vizija razvoja Instituta je biti vodeći u državi na polju zaštite i unapređenja zdravlja ljudi i životinja, kao i zaštite poslovnih partnera od rizika u vezi sa zdravljem njihovih korisnika.
 
Po okončanju formalnih procedura, te dobijanju certifikata o akreditaciji, blagovremeno ćemo obavjestiti naše građane, javnost i poslovne partnere.
 
INSTITUT ZA ZDRAVLJE I SIGURNOST HRANE ZENICA


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno