Sudske klupe

VIDEO+FOTO: Kantonalni sud u Zenici potvrdio presudu – zbog nesreće u kojoj je povrijeđena Sajjra Poljo, Aldinu Baručiji dvije godine zatvora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Kantonalni sud u Zenici potvrdio presudu – zbog nesreće u kojoj je povrijeđena Sajjra Poljo, Aldinu Baručiji dvije godine zatvora  – Kako saznaje Zenicablog, početkom jula vijeće Kantonalnog suda u zenici odbacilo je žalbe branilaca, te u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu protiv Zeničanina Aldina Baručije.

Kako smo ranije izvještavali, Aldin Baručija (28) iz Zenice je 7. novembra prošle godine nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je teško stradala naša malena sugrađanka Sajjra Poljo.

Kantonalni sud je razmotrio žalnbe, te donio presudu koju prenosimo u nastavku –

Zenicablog je od kraja februara 2015. godine, kada se nesreća dogodila, pratio ovaj slučaj, a sada ponavljamo snimak izricanja presude, koju je u novembru prošle godine saopćila sutkinja Sonja Radošević, kao i izjavu Mirsada Polje, Sajjrinog oca, datu nakon samog izricanja, ispred zgrade Općinskog suda.

Baručija je proglašen krivim, jer je 26. februara 2015. godine, u naselju Gornje Raspotočje, vozeći tehnički neispravno vozilo, neprilagođenom brzinom od 75 kilometara na sat, udario desetogodišnju Sajjru Poljo, dok je prelazila na drugu stranu kolovoza. Baručija je osuđen za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti javnog prometa i nanošenje teških povreda djetetu. Sajjrini roditelji, Mirsad i Selma Poljo, tada su izjavili da su presudom zadovoljni, jer ona je tačka na dugotrajne napore da se dokaže krivica onome zbog kojeg je njihovo dijete danas vezano za invalidska kolica.

– Ako će ova kazna djelovati na nesavjesne vozače da voze opreznije i time spasiti nekome život, ja sam sretan čovjek, kaže Sajjrin otac, Mirsad Poljo. Porodica Poljo je upućena na mogućnost pokretanja parničnog postupka.

Pogledajte izricanje presude iz novembra prošle godine:

Izjava Mirsada Polje:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno