Kultura

VIDEO+FOTO: Kamerni simfonijski orkestar u Zenici održao 32. novogodišnji koncert za sugrađane

Kamerni simfornijski orkestar Zenica večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu održao 32. tradicionalni novogodišnji koncert te svojim sugrađanima čestitali 2021. godinu. Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra jedan je od najznačajnijih muzičkih događaja u Zeničko-dobojskom kantonu, a pažljivim odabirom programa svake godine budi interesovanje građana Zenice. Večerašnji Novogodišnji koncert otvorio je solista na klaviru Bartolomej Stanković sa Ballade pour Adeline P. de. Seneville i temom iz filma The Godfather.

Osim Stankovića solisti na večerašnjem koncertu bile su i Katarina Kikić te Monika Hrgić, a čitav program je bio pod dirigentskom palicom Tanise Cikotić i Amne Husejnagić. U obraćanju prisutnima iz Kamernog simfonijskog orkestra Zenica su kazali da je Zenica jedini grad u BiH koji ima tradiciju od 31 novogodišnjeg koncerta iza sebe.

“Sve je to postignuto oslanjajući se na sopstveni kadar, angažujući veoma mali broj muzičara za ispomoć, isključivo na onim instrumentima koji nam i inače nedostaju. Kao solisti na koncertima uvijek su nastupali umjetnici iz Zenice, kao i manji broj izuzetnih umjetnika koji su svojim učešćem podizali i umjetnički nivo, ali i širili glas o gradu Zenici i njenom orkestru”, poručili su iz Kamernog simfonijskog orkestra Zenica te svim građanima čestitali Novu godinu. Video+foto+tekst: E. M. Klix

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem