Naše

VIDEO+FOTO: Kako je porodica iz Zenice dospjela na naslovnice novina u Dubaiju i Emiratima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nebičnu priču iz Dubaija donosi nam naš sugrađanin Salih Delić, koji sa suprugom Almedinom i sinom Davudom već sedam godina živi u ovom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata odakle nam se danas i javio.

-Dok smo sjedili jednog četvrtka i razgledali Google Mapu gdje preko vikenda otići, naišli smo na jezero u obliku Mjeseca u sred Dubai pustinje Al Qudra. Bez imalo razmišljanja odlučili smo idući dan posjetiti jezero. Dok smo putovali do jezera imali smo priliku da vidimo mnogo Arapskih oriksa i gazela, što nam je govorilo da je mjesto gotovo pa neistraženo, jer inače ne bi bilo na stotine životinja okolo, kaže nam Salih.

(Arapski oriks je antilopa srednje veličine s grbom na ramenima, dugih ravnih rogova i čupava repa. Najmanji je član roda Oryx. Obitava na području pustinja i stepa Arapskog poluotoka)

-Nekih sat vremena vožnje od grada došli smo do jezera i podigli dron da vidimo zapravo kako to sve izgleda odozgo i doista smo ostali bez daha. Snimili smo par videa i napravili nekoliko fotografija da bi to sve kući montirali i podijelili na društvenoj mreži Instagram gdje pod imenom @gulfexplorers – Par dana poslije dobili smo pozive od medija iz Zaljeva, a jedan od njih je GULF NEWS , najveće državne novine za čitave Arapske Emirate i regiju –  Bili su zainteresovani za našu priču, tako da smo dospjeli u novine širom Arapskih Emirata.

Salih i Almedina dijelimo svoja iskustva i savjete drugima i na sve to dodaju lokaciju tako da i drugi mogu uživati u prirodnim ljepotama Arapskih Emirata.

Pogledajte na Instagram profilu:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Explorers (@gulfexplorers)

Pogledajte video:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Explorers (@gulfexplorers)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno