Zenica

VIDEO+FOTO: Jecaji su parali zrak – Zenica se oprostila od desetogodišnje Anandi Šuvalić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica se oprostila od desetogodišnje Anandi Šuvalić, štićenice JU Dom – porodica, doma za nezbrinutu djecu, koja je preminula u nedjelju u Kantonalnoj bolnici Zenica. Umrla je od meningitisa. Iza djevojčice su ostali otac Ismet Tahirović, majka Almasa Šuvalić, dvije sestre i tri brata.

Dženaza – namaz koju je predvodio Enes ef. Beganović klanjana je ispred Sultan – Ahmedove ili Čaršijske džamije u Zenici a ukop obavljen na Prašnicama. Na dženazu su došli i Anandini drugovi i drugarice iz Osnovne škole Mak Dizdar, koju je pohađala. Na posljednji počinak nesretnu djevojčicu je ispratilo stotinjak ljudi.

Djevojčica se prošle sedmice požalila na glavobolju, povraćanje, bol u gornjoj vilici, a imala je povišenu temperaturu koja nije prelazila 38 stepeni. Doktori su pregledom ustanovili i da ima crverni otok u predjelu desnog oka. Obzirom da se stanje nije poboljšavoalo odvedena je na pregled u zeničku bolnicu gdje su joj doktori dijagnosticirali meningitis koji je zahvatio oko i glavu, od čega je preminula.

VIDEO POGLEDAJTE na linku Oslobođenja

Tekst: Mirza Dajić, Oslobođenje, foto: Muhamed Tunović,



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno