Zenica

VIDEO+FOTO: Italijanski ambasador u posjeti UNZE, polaznicima kursa italijanskog dodjeljeni certifikati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Italijanski ambasador u posjeti UNZE, polaznicima kursa italijanskog dodjeljeni certifikati – Italijanski ambasador u posjeti UNZE – Danas su Univerzitet u Zenici posjetili predstavnici Ambasade Italije u BiH na čelu sa NJ.E. Nicolom Minasijem. Tom prilikom uručeni su i certifikati studentima koji su uspješno završili kurs italijanskog jezika. Certifikate su uručili smbasador Minasi i rektor Univerziteta Dževad Zečić.

Polaznici kursa italijanskog jezika su ga pohađali od 18. maja do 30. juna u saradnji sa ambasadom Italije u Sarajevu i Ministarstvom vanjskih poslova Italije.

– Zahvalan sam rektoru na ovom sastanku. Dogovorili smo se da produbimo saradnju kada su u pitanju dvije stvari. Želimo da se potpišu sporazumi između univerziteta u Zenici i Torinu, a onda da se italijanski jezik uči kao izborni predmet na Univerzitu u Zenici. To je važno da se studentima omogući da prošire svoja znanja kada je u pitanju kultura, ali i važno da im se omogući da nađu posao kada su u pitanju italijanske firme u Zenici. Italijanska Vlada je jako zadovoljna zbog ove saradnje i spremna da se ona produbi kada su u pitanju Zenica i Zeničko-dobojski kanton, kazao je ambasador Minasi.

Italijanski ambasador je rekao da se nada da će se u narednoj školskoj godini puno studenata prijaviti za kurs talijanskog jezika u Zenici, te dodao da u programu imaju puno kulturnih aktivnosti za narednu godinu.

Rektor Zečić je objasnio da će regija Piemonte potpisati ugovore sa Zeničko-dobojskim kantonom koji će biti vezani za univerzitete u Torinu i Univerzitet u Zenici, te Kantonalnu bolnicu Zenica.

Certifikate su dobili: Indira Husić, Neira Durmić, Lejla Tursum, Erna Kosić, Larisa Mahmić, Lejla Jusufović, Anela Bošnjak, Selma Suljčić, Mediha Karić, Fata Ćeman, Senada Hukić, Martina Šimičić, Amir Subašić, Safija Šehić, Amna Brka, Muhamed Selimović, Vildana Delibašić, Adem Zečak, Derviša Zahirović, Barbara Kustura, Aldin Škrgo, Adisa Softić, Dženana Kučević, Ajla Tabak, Ajka Ćeman, Emira Čakić i Muhamed Ganibegović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno