Info

VIDEO+FOTO: Islamska zajednica osigurala elektronske Kur’ane za slijepe i slabovidne osobe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini i Vakufska direkcija IZ su u Sarajevu predstavnicima sedam udruženja slijepih u Bosni i Hercegovini dodijelili primjerke elektronskih Kur’ana.

Podjela je realizirana u okviru projekt “Elektronski Kur’an za slijepa i slabovidna lica”, kojeg je podržala Humanitarna organizacija “Meberretu-l-mutemejjizin”.

– Ovo je pokazatelj da IZ u svome radu brine o svim kategorijama našeg društva. Nama je zadovoljstvo da možemo učestvovati u ovakvim aktivnostima koje će im doprinijeti lakšem životu, ali i druženju s Kur’anom – izjavio je ovom prilikom Zijad Suljić, stručni saradnik u Upravi za vjerske poslove Rijaseta IZ.

Asmir Neimarlija, rukovodilac Odjela za projekte Vakufske direkcije, pojasnio je kako su Kur’ani štampani u Maleziji, te zahvalio organizaciji Meberretu-l-mutemejjizin na podršci.

– U prvom kontigentu je isporučeno oko 280 Kur’ana. Nadamo se da ćemo u predstojećem periodu imati svečanost na kojoj ćemo predstaviti prve polaznike koji su koristeći elektronski Kur’an stekli određena znanja – naglasio je Neimarlija.

Kako su kazali predstavnici udruženja, Islamska zajednica je jedna od rijetkih koja vodi brigu o slijepima na ovaj način i koja im otvara mogućnosti za edukaciju.

– S obzirom da slijepe osobe imaju male mogućnosti za učenje Kur’ana, zaista smo sretni, jer smo godinama tragali za nekim načinom učenja Kur’ana – poručila je Tima Halilović, iz Udruženja građana oštećenog vida Tuzla.

Dogovoreno je da novi susret bude upriličen u junu, a kome će prisustvovati više članova ovih udruženja, kao i donatori elektronskih Kur’ana. Tom prilikom će biti podijeljen veći broj primjeraka.

(Preporod.info)Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno