Zenica

VIDEO+FOTO: Historijski dan za zenički sport

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je na stadionu Bilino polje potpisan historijski sporazum za zenički sport, sporazum o saradnji između sportskih klubova koji u svom nazivu imaju naziv “Čelik”.

Potpisnici ovog sporazuma su: Nogometni klub Čelik, Omladinski košarkaški klub Čelik, Košarkaški ženski klub Čelik-BH Telecom, Rukometni klub škola rukometa Čelik Junior, Odbojkaški klub Čelik Volley Zenica, Odbojkaški klub Čelik-R i Ragbi klub Čelik.

Ovim sporazumom obuhvaćeni su muški nogomet, muška i ženska košarka,  muški rukomet, muška i ženska odbojka, te ragbi. U planu je da i ženski nogometni i ženski rukometni klub u narednom periodu postanu dio ove grupacije.

Kako su naveli, cilj je da se popularizuje sport kod djece školskog uzrasta od sedam do 15 godina, da se stvore pretpostavke materijalne, finansijske i kadrovske za osnivanje sportskog društva Čelik u okviru koga će biti zastupani interesi svih sportskih klubova iz porodice Čelik.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno