Zabava

VIDEO+FOTO: Hari Mata Hari koncertom “Akustik” u Zenici počeo turneju “Ćilim”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Hari Mata Hari koncertom “Akustik” u Zenici počeo turneju “Ćilim” – Jedan od najpopularnijih bh.pjevača Hajrudin Hari Varešanović sa pratećim bendom “Hari Mata Hari” upriličio je još jednu nezaboravnu večer u Plavoj, Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.

Kako je i sam Varešanović istakao, bio je “to njegov dug prema gradu koji je uvijek bio uz njega”, a Hari je posebno istakao glasanje za pjesmu “Starac i more”, koja je nesuđena bh. predstavnica na Eurosongu, krajem prošlog vijeka.

Hari Mata Hari je u BNP održao svoj prvi koncert u sklopu turneje “Ćilim” koja je uslijedila nakon objavljivanja novog istoimenog albuma. Uz pjesme s ovog albuma, Varešanović je pripremio i nekoliko sevdalinki, svojih starih hitova, ali i pjesama drugih autora, tako da su Zeničani uživali nepuna dva sata uz numere, od evrovizijske “Lejle” do “Sarajevo, ljubavi moja” u malo izmijenjenoj obradi i aranžmanu.

I ovaj vrlo uspješni nastup priredio je svojim sugrađanima nenadmašni producent Tomislav Kašljević, kojem su Zeničani zahvalni što nijedna regionalna zvijezda ne zaobiđe ovaj grad, i pored relativno malog scenskog prostora ograničenog na samo 400 mjesta u BNP-u.

Ipak, Varešanović je, osokoljen sjajnim prijemom publike, rekao da “nije isključeno da se do kraja planirane jednogodišnje turneje koja treba biti okončana u Sarajevu, još jednom pojavi u Zenici, ali ovaj put u Areni”, dvorani koja može primiti i do 10.000 osoba.

Pogledajte dio atmosfere sa ovog koncerta kojeg vam donosi Zenicablog.

 

Serija koncerata AKUSTIK benda Hari Mata Hari se nastavlja 26. decembra u Tuzli, te 29. decembra u u Mostaru.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno