Zenica

VIDEO+FOTO: Grad Zenica dao punu podršku organizaciji sajma “ZEPS 2024”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U kabinetu gradonačelnika danas je potpisan Sporazum o saradnji između Gradske uprave i dva gradska zenička javna preduzeća s novim vlasnikom licence za organizaciju 26. zeničkog privrednog sajma (ZEPS), koji bi se ove godine ponovno trebao održati u terminu od 1. do 5. oktobra.

ZEPS bi, ali sada u organizaciji Privrednog društva TAPAS d.o.o. Zenica, nakon pet godina pauze ponovo trebao biti održan početkom oktobra ove godine.

“Počeli smo da radimo na ZEPS-u 1996. godine, radili smo cijelo vrijeme, ali kako je ZEPS bio u padu odlučili smo se da otkupimo licencu te da ga ponovo vratimo na stare staze slave, da vratimo sjaj Zenici, da je vratimo kao sajamski grad” kazao je direktor TAPAS-a Elvir Ajanović.

Najavio je da će uz podršku Grada i javnih preduzeća te mladih ljudi pokušati organizirati što bolji sajam već ove jeseni.

“Sajam ZEPS bio je i generalni bosanskohercegovački sajam, ali pošto nije bio pet godina, sada je svrstan u sajamske manifestacije. Već naredne bit će generalni bh. sajam” najavio je Ajanović.

Sporazum s ovom firmom potpisali su gradonačelnik Fuad Kasumović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica Nedim Talić i direktor Zeničke razvojne agencije ZEDA d.o.o. Zenica Senad Pašalić, koji su obećali svu potrebnu podršku za revitalizaciju tog sajma.

“ZEPS je jedan poslijeratni brend Grada Zenice. Grad je dao svu podršku koju treba da vratimo taj sajam u Zenici i on će ove godine biti u oktobru” kazao je Kasumović.

ZEPS se, nakon 25 izdanja, nije održavao u proteklih pet godina, odnosno zadnji je održan u oktobru 2018. godine u organizaciji Poslovnog sistema RMK Zenica.

Sajam se godinama organizirao na prostoru Kamberovića polja u tom gradu, a i ovogodišnje izdanje sajma je planirano na istoj lokaciji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno