Zenica

VIDEO+FOTO: Ekonomska škola Zenica obilježila Dan škole – 65 godina postojanja i rada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer, 09.5.2024. godine Ekonomska škola u Zenici proslavila je Dan škole – 65. godina postojanja i rada.

Program obilježavanja predstavio je presjek stvaralaštva njenih učenika. Oni su se istakli kao pjesnici, pisci, glumci, muzičari…

Uživajte u fotografijama i videoklipu koji prikazuju djelić današnje atmosfere. Ekonomska škola Zenica je renomirana obrazovna institucija koja pruža visokokvalitetno obrazovanje iz oblasti ekonomije,hotelijerstva, turizma, poduzetništva Smještena u srcu Zenice, ova škola ima dugu tradiciju u pripremi mladih ljudi za uspješne karijere u poslovnom svijetu.

Njeni nastavnici su stručnjaci u svojim oblastima, pružaju učenicima ne samo teorijsko znanje, već i praktične vještine koje su ključne za uspjeh u modernom tržištu rada. Škola nudi različite programe obrazovanja, uključujući i obrazovanje odraslih i obrazovanje u šest smjerova: ekonomski tehničar, bankarski tehničar, finansijski tehničar, ekonomsko-informatički tehničar, komercijalist i hotelsko- turistički tehničar.

Učenici imaju priliku da se upoznaju sa osnovama ekonomije, računovodstva, komercijale,turizma, marketinga, menadžmenta i drugih relevantnih oblasti. Osim toga, škola aktivno promoviše iskustvo kroz praktičnu nastavu i saradnju sa lokalnim kompanijama u kojima učenici obavljaju praktičnu nastavu.

Jedna od ključnih karakteristika Ekonomske škole Zenica je njen fokus na razvoju preduzetničkog duha kod svojih učenika, na takmičenjima osvajaju prva mjesta i prezentiraju ozbiljne poduzetničke ideje koje su produkt rada i učenja u školi.

Kroz različite projekte i takmičenja, učenici imaju priliku da razvijaju svoje ideje i poslovne planove, te da steknu vrijedno iskustvo u pokretanju i vođenju poslovanja. Osim akademskog uspjeha, škola također cijeni društvenu odgovornost i aktivno učestvuje u zajednici kroz različite volonterske aktivnosti i projekte.

Kroz ove inicijative, učenici uče važnost uloge u zajednici i razvijaju svoju svijest o društvenim pitanjima. Ukratko, Ekonomska škola Zenica predstavlja centar izvrsnosti u obrazovanju iz oblasti ekonomije i poslovanja, pripremajući svoje učenike za uspješne karijere i doprinoseći razvoju zajednice u kojoj se nalazi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno