Zenica

VIDEO+FOTO: “Duša Sarajeva” očarala Zeničane – Omladinski hor oživio ljubavnu priču Boška i Admire

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Mnogo mladih ljudi poginulo je u Sarajevu u proteklom ratu, a asocijacija i inspiracija za ovaj mjuzikl bio je najpoznatiji sarajevski par Boško i Admira čije su uloge večeras na velikoj sceni BNP-a pred prepunom salom preuzeli Merima Mustafić i Ajdin Huskić.

Nakon mjuzikla “Hanka”, Omladinski hor u Zenici očarao je građane Zenice još jednom pričom, ljubavnom, ali i sarajevskom koja je univerzalna na svakom metru planete Zemlje.

Uz hitove koji pjevaju o Sarajevu ili hitove najpoznatijih pjevača iz Sarajeva, Omladinski hor večeras je oživio prošlost glavnog grada BiH za što je nagrađen velikim aplauzom.

U večerašnjem mjuziklu učestvovala je i glumica Sabina Kulenović, članica BNP Zenica, scensku adaptaciju su uradili Ajna Šabić i Ajdin Huskić, a koreografiju Semir Šerić Šera.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno