Zenica

VIDEO+FOTO: Duhovna muzika oživjela Zenicu, Bajramski koncert uz Armina Muzaferiju i Aziza Alilija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U centru Zenice na Trgu Alije Izetbegovića večeras je održan bajramski koncert “Bajram mi dođe”, a Armin Muzaferija, hafiz Aziz Alili i ansambl Mesudija s horom MIZ Zenica uljepšali su bajramsku večer.

Kako bi dodatno uljepšali najradosniji praznik muslimana, pod pokroviteljstvom Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Gradske uprave i BH Telecoma večeras je u Zenici održan koncert duhovne muzike gdje su sjajnim ilahijama Armin Muzaferija i Azizi Alili nahranili duše svih prisutnih i Bajram učinili još ljepšim.

Večerašnjem koncertu prisustvovao je i muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević, glavni imam Sumedin ef. Kobilica, premijer kantona Nezir Pivić, predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić te gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

U obraćanju prisutnima muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević je kazao da voli Bajrame jer su oni prilika da Bošnjaci budu veseli, okupljeni, da razdraganih lica dočekujemo jedni druge.

“Bajram nas uči vrijednostima koje želim da prenesim vama, a to je veselje bajramsko i da poštujemo sebe, dostojanstvo i samopoštovanje. S tim riječima, kao čelnik muftijstva zeničkom dozvolite da svima vama poželim Bajram šerif mubarek olsun s dovom Allahu dž.š. da vama sva dobra djela primi, da vam svako dobro djelo oprosti i da nas ako Bog da Allah dž.š. sastavi u džennetu”, kazao je muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević.

Muzaferija je duhovnom muzikom, a potom i svojim svima poznatim pjesmama izmamio iskrene emocije Zeničana te je kazao da mu je čast što je večeras bio u Zenici.

Već sutra Muzaferija će koncert održati u Sarajevu u sklopu obilježavanja drugog dana Kurban-bajrama.

Autor: E.Mehić/klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno