Nogomet

VIDEO+FOTO: Drama na Tušnju, Čelik u samoj završnici šokirao domaće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Drama na Tušnju, Čelik u samoj završnici šokirao domaće – Nogometaši Tuzla Cityja ugostili su danas Čelik u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a meč je završen rezultatom 1:1.

Čelik je pobjedom startao u drugi dio sezone, Tuzla City porazom, ali svejedno su i jedni i drugi mijenjali trenere, pa je ovo bio debi i za Mirzu Varešanovića na klupi Tuzlaka i za Cihata Arslana na klupi Zeničana.

S obzirom na stanje na tabeli, svaki bod je ovim ekipama važan, a danas je i jednima i drugima pripao po jedan, a za dva će itekako da žale u Tuzla Cityju.

U 11. minuti je Vojo Ubiparip s bijele tačke donio veliku radost Tuzlacima nakon što je prethodno Miletić igrao rukom. Mogao je Murga pet minuta kasnije da povisi na 2:0, ali je Pavlović odbranio njegov udarac. Do kraja prvog dijela domaći su bili nešto bolji, gosti nisu bili pretjerano agilni, a na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0.

U nastavku utakmice gosti su se malo otvorili, imali su želju da dođu barem do boda i u tome su i uspjeli.

Mogao je domaćinu Crnkić ovjeriti pobjedu desetak minuta prije kraja meča, no sa gol-linije je na kraju izbacio jedan igrač Zeničana i ostalo je 1:0.

Kako to obično biva, uslijedila je kazna, pošto je Čelik u nadoknadi došao do boda. Dilaver je zabio za radost Zeničana.

 

Tuzla City – Čelik 1:1 (Ubiparip 11- penal/ Dilaver 90)

Tuzla City: Nurković, Efendić, Crnkić, Stojčev, Karjašević, Čomor, Stjepanović, Brekalo, Bevab, Murga, Ubiparip.

Čelik: Pavlović, Hodžić, Okoli, Livaja, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Miletić, Jamak, Jurina.

Tekst i foto: Sportsport.ba; video MojaTV



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno