Zenica

VIDEO+FOTO: Dokumentarni film “Operacija Vlašić” privukao veliku pažnju Zeničana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obilježavajući 30 godina od početka  Agresije na  Republiku  Bosnu i Hercegovinu, Udruženje ”Baton” Zenica u saradnji sa Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod” Zenica u srijedu 08. juna 2022. godine organizovali su projekciju dokumentarnog  filma “OPERACIJA  VLAŠIĆ”. Ovaj  dokumentarni  film je prisjećanje na herojske podvige boraca Armije  Republike  Bosne i Hercegovine u oslobođenju svih dominantnih visova na planini Vlašić u zimu 1995. godine.

Na samom početku u  svojstvu  domaćina sve prisutne je pozdravio i poželio dobrodošlicu prof. dr. Ajdin Huseinspahić, predsjednik BZK Preporod Zenica. Publici se predstavio i autor filma Enes Hotić iz  Sanskog Mosta, te  istakao  da je film dokumentarno – igranog karaktera, te da je rađen s ciljem da se pouka i poruka prenese na sve generacije, kao i na one koji tek dolaze. Sa nekoliko riječi se obratio i sam učesnik u operaciji “Domet 1” i “Domet 2” komandant Sedme  muslimanske viteške oslobodilačke  brigade Šerif Patković .

Naredna  aktivnost udruženja “Baton” Zenica je već naredne  sedmice 17. juna 2022. godine, kada ćemo u Gradskoj biblioteci  Zenica promovisati knjigu: DISKURS O BOSANSTVU, autora  prof. dr. Senadina Lavića, redovnog profesora Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i dugogodišnjeg predsjednika BZK „Preporod“ BiH.

Predsjednik Udruženja “Baton” Zenica Dr. sc. Amir Ismić

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno