Kultura

VIDEO+FOTO: Dokumentarac “Inat voćnjak” Affana Kaknje najbolji dokumentarac Festivala filma djece i omladine „Zenica 2021“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu, 18. decembra, Muzej Grada Zenice bio je ispunjen kada su stigli nominovani autori i autorice iz Bosne i Hercegovine i iz regije povodom glavne manifestacije i takmičenja za Grand Prix, 23. Festivala filma djece i omladine „Zenica 2021“. Zeničanin Affan Kaknjo, osvojio je prvo mjesto u kategoriji dokumentarnog filma koji je nazvao “Inat voćnjak”. Film govori istinitu priču o Affanovom djedu i njegovom voćnjaku.

“Ovo je pravi dokumentarac”, izjavili su iz žirija. Affan Kaknjo svoj film predstavio je ispred Škole fotografije i mentorstva Dijane Muminović.

“Kada mi je poslao film za sugestije i ispravke, bila sam oduševljenja njegovom sposobnošću da sam snimi, montira i najbitnije, da koristi vizuenlne komunikacije kao najbolji naćin predstavljanja nećijeg života i da na taj naćin ostavi utisak na gledaoce,” izjavila je Dijana Muminović za Zenica Blog.

Affan Kaknjo je učenik drugog razreda Prve gimnazije u Zenici, bavi se planinarstvom i treći je u državi u sportskom penjanju. Istrčao je svoju prvu utrku u Zenici i također se takmiči i nosi nagrade iz matematike i fizike, a prije tri godine osvojio je i prvo mjesto za najbolju fotografiju koju je nagradila Italijanska ambasada.

“Affanova nagrada za najbolji dokumentarac je za Školu fotografije od velikog značaja. Zahvalila bih se žiriju: Zijadu Softić, Mehmedu Bajrić i Amiru Mehmedinović koji su zaista prepoznali najbolje ovogodišnje filmove, pune kreativnosti, poučnih poruka i humoristični su. Festival je zaista jedna velika inspiracija za mlade i planiramo se naredne godine još više pripremiti ispred Udruženja Škole fotografije Zenica,” izjavila je Muminović.

23. Festival filma djece i omladine organiziralo je Udruženje tehničke kulture Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa Gradom Zenica kao generalnim pokroviteljem i partnerstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno