Zenica

VIDEO+FOTO: Djeca bez roditeljskog staranja iz Zenice i cijele BiH na zimovanju u Italiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Djeca bez roditeljskog staranja iz Zenice i cijele BiH na zimovanju u Italiji – Organizovan je projekat putovanja djece iz BiH u Italiju koje će se održati preko zimskog raspusta.

Put organizuje, te snosi sve troškove putovanja i smještaja, Humanitarna organizacija COORDINAMENTO REGIONALE VOLONTARIA E SOLIDARIETA „LUCIANO LAMA“ sa sjedištem u Enna, Sicilija, Italija.

Ovim projektom su obuhvaćena djeca od 8 do 14 godina starosti, različitog spola, iz javnih ustanova za zbrinjavanje nezbrinute djece i djece iz socijalno ugroženih porodica. Radi se o djeci iz: Banja Luke, Ribnika, Mrkonjić Grada, Šipova, Jezera, Drvara, Bosanskog Petrovca, Turije kod Lukavca, Doboja, Zenice (JU „Dom porodica“ i po prvi put UG „Pomirenje), Sarajeva i Mostara.

Saglasnost za odlazak djece u Italiju dalo je Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica BiH, pomoćnik ministra Zdravko Beljo.

Jutros je organizovan polazak djece na Siciliju i to ispred JU „Dom porodica“ Zenica u 07:30.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno