Zenica

Video+foto: Dan zdravlja za žene Janjića

Dan zdravlja za žene Janjića – Udruženje žena oboljelih i liječenih od raka dojke Život iz Zenice priredilo je danas predavanje za žene Janjića o značaju prevencije i prirodi oboljenja karcinoma dojke i akciju besplatnih mamografskih i ginekoloških pregleda, krvnog pritiska, šećera u krvi, gustine kostiju i opšteg zdravstvenog stanja.

Pregledano je šesdesetak žena, kojima su posjeti ljekaru s ciljem prevencije raka dojke, često komplikovani, s obzirom na udaljenost naselja od medicinskih ustanova, gdje je moguće obaviti mamografske preglede.

Dom zdravlja Zenica je obezbijedio tim ljekara i mobilnu ambulantu, a mamografski aparat je iznajmljen sredstvima koje je u svojim akcijama osvješćivanja o raku dojke, prikupilo zeničko udruženje Život, u saradnji sa partnerskim organizacijama širom BiH.

Akciju je podržala američka organizacija “Suzan G. Komen”, kroz program osnaživanja zdravlja žena, koji se u BiH provodi od 2005. godine, u partnerstvu sa 23 ženska udruženja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi