Nogomet

VIDEO+FOTO: Čelik u subotu dočekuje Željezničar – Odigrati dobro i sa navijačima slaviti u derbiju kola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Čelik u subotu dočekuje Željezničar – Odigrati dobro i sa navijačima slaviti u derbiju kola – U NK Čelik održana je press konferencija, a povod je subotnja derbi utakmica 4.kola BH Telekom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, za koju vlada ogromno interesovanje nakon odličnog starta Čelika u ovom prvenstvu.

Na današnjem pressu prisutnim su se obratili Hasan Özer, šef stručnog štaba (ŠSŠ) u NK Čelik i Haris Dilaver, nogometaš Čelika, a moderator je bio Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Ove subote  Zeničani će na Bilinom polju dočekati sarajevski Željezničar i ovo je treći veliki derbi za Čelik u četiri kola, a žele pobjedu u ovom derbiju. To naravno neće biti lako, jer je protivnik veoma kvalitetan tim.

Na početku pressa ŠSŠ Özer istakao je dobre rezultate i dobar početak Čelika u tri protekla kola, a to su dvije gostujuće pobjede protiv Širokog Brijega i Veleža, te domaći remi sa aktuelnim prvakom kod kuće. Kaže da u subotu igraju protiv jedne jake ekipe i bit će teška utakmica, ali uz pomoć navijača žele do pobjede.

-Pred ovu veoma važnu utakmicu imamo nekih manjih povreda, a sastav ću odrediti nakon današnjeg treninga i igrat će 100% spremni igrači. Ovo je najvažnija utakmica za mene od kada sam došao u Čelik i želim s navijačima osvojiti tri boda. Željezničar još nije primio gol u tri kola, ali je naša prednost domaći teren i naši vjerni i vatreni navijači -, kazao je, pored ostalog, ŠSŠ Özer.

Još je zamolio navijače da ne prave prekid, kao protiv Sarajeva, da se protivnik ne „povrati“ u igru nakon prekida, ispostavilo se tako u derbiju sa Sarajevom.

Prvotimac ČelikaHaris Dilaver izjavljuje u početku da je Željezničar dobra ekipa sa dosta dobrih pojedinaca, ali je optimista pred subotnji derbi protiv Željezničara:

-Pred nama je važna i teška utakmica, cijelu sedmicu smo dobro i naporno radili, a sutra uz, nadam se, prepuno Bilino polje dat ćemo sve od sebe i mislim da ćemo pobjediti. U proteklim utakmicama nismo stvarali puno šansi, bitno je da pobjeđujemo, nadam se i svom prvom pogotku sutra na svom Bilinom polju. Očekujem našu dobru igru i da ću možda postići pogodak -, optimista je Dilaver.

Utakmica  NK Čelik – FK Željezničar igra se u subotu 10.8.2019.godine na stadionu Bilino polje u 19 sati, uz direktan prijenos na platformi Moja TV.

Glavni sudija će biti Elvis Mujić (Banovići), pomoćnici A1 Senad Ibrišimbegović (Travnik), A2 Arnel Novalić (Doboj Istok), delegat Franjo Grganović (Novi Travnik), posmatrač suđenja Danko Ćavar (Široki Brijeg).

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno