Nogomet

VIDEO+FOTO: Čelik sjajnom igrom ubjedljivo savladao Gornji Rahić, pogledajte golove

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru 20.kola 1.lige FBiH dočekali ekipu Gornjeg Rahića. U jednoj zanimljivoj utakmici zasluženu pobjedu je slavila ekipa Čelika rezultatom 3:0.

Zeničani su danas uz podršku oko 1.000 navijača krenuli od prve minute ofanzivno ka golu gostiju, a to im se isplatilo već u 2. minuti. Tabaković je oduzeo jednu loptu na sredini proslijedio je za Međuseljca, koji nesebično dodaje za Isakovića koji sa par metara pogađa za vodstvo Čelika 1:0.

Gosti se nakon gola bude, te u 8.minuti Mehmedović šutira glavom i pogađa prečku. Nakon toga ponovo domaći nogometaši imaju loptu u svojim nogama, a narednu šansu kreirali su u 25. minuti, Mehić je dodao do Mašića, koji je sam izašao pred golmana gostiju, koji sjajno brani i spašava svoj gol.

U 35. minuti još jedna lijepa akcija domaćih nogometaša, Sivac je ubacio s desne strane, Isaković majstorski propušta loptu za Međuseljca koji u trku šutira snažno, ali fantastično je odbranio golman gostiju Emir Bahor. Vodstvom Čelika rezultatom 1:0 otišlo se na poluvrijeme.

Početak drugog poluvremena sjajno je počeo za crno-crvene. Prvo je Mašić u 46. minuti sa sedam metara glavom pogodio prečku, da bi u 48. minuti isti igrač na asistenciju Sivca, sjajno pogodio suprotni ugao sa oko 15-tak metara s lijeve strane za vodstvo Čelika rezultatom 2:0.

Mašić je danas bio raspoložen za igru,a u 56. minuti pokušao je sa oko 20-tak metara pogoditi suprotne rašlje, ali golman gostiju vrhovima prstiju brani njegov udarac.

U trenucima kada je Čelik držao loptu i kontrolisao igru, Mehić gubi jednu loptu na sredini terena, sijevnula je kontra gostiju, a Isaković je lopta pri klizećem startu pogodila u ruku i glavni sudija je pokazao na bijelu tačku.

U 77. minuti loptu je namjestio Senad Bošnjaković šutirao, Durmo sjajno brani, lopta ponovo dolazi do Bošnjakovića koji ponovo šutira, a Durmo sa zemlje nevjerovatnim refleksom spašava Čelik, te ostaje 2:0.

Nakon toga Čelik u 82. minuti rješava pitanje pobjednika, nakon centaršuta s desne strane i nesmotrenosti gostujuće odbrane, lopta dolazi do ponajboljeg aktera današnjeg meča mladog Međuseljca, koji pogađa za konačnih 3:0 za Čelik.

Nakon današnje pobjede Čelik sada ima 28 bodova, te su na sedmoj poziciji na tabeli, s druge strane Gornji Rahić ostao je na 27 bodova, te je na osmoj poziciji.

U narednom kolu Čelik će ponovo biti domaćin, na Bilinom polju dočekat će ekipu Rudara iz Kaknja, dok će tim Gornjeg Rahića dočekati Tomislav.

Video NK Čelik FB , foto tekst Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno