Nogomet

VIDEO+FOTO: Čelik razbio Unis 6:0 uz hat-trick Selima Žune

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Kamberovića polje u Zenici dočekali tim Unisa iz Sarajeva u okviru 3. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar”. Pobjedu i to ubjedljivu slavili su Zeničani rezultatom 6:0.

Čelik je u ovu utakmicu ušao sa omjerom od jedne pobjede i jednog poraza, dok je Unis u dva meča zabilježio dva remija. Domaći nogometaši nošeni sjajnom podrškom navijača, krenuli su ofanzivno od prve minute, kako bi što prije došli do gola. Golman gostiju je kapitulirao već u osmoj minuti, Šehić je ubacio s desne strane, a Žuna iz prve sa oko 10-tak metara pogađa desni ugao gostiju za vodstvo 1:0. Nakon gola i Salkić je imao sjajnu priliku, ali Hodžić brani, s druge strane nakon jednog ubačaja s lijeve strane Bešlija sa pet metara glavom pogađa u dobro postavljenog Nurkovića.

Iako je padala jaka kiša, to nije smetalo domaćim nogometašima koji su danas bili veoma rastrčani, ali i raspoloženi za igru. Povećanje vodstva domaće ekipe desilo se u 23. minuti, Salkić ubacio s desne strane, a nakon greške gostujuće odbrane Kolić pogađa za 2:0. Nastavili su Zeničani s napadima prema golu gostiju, a sjajni Salkić napravio je nekoliko sjajnih poteza u 27. minuti, prevario je nekoliko gostujućih igrača, te i golmana Hodžića, ali nije uspio da postigne gol, ipak odbijenu loptu koristi Žuna i pogađa za 3:0. Do kraja poluvremena još dva gola u mreži Unisa. Gol za 4:0 u 33. minuti postigao je Vardo, a sjajno poluvrijeme svojim trećim golom zaključio je Žuna z 43. minuti za visokih, ali potpuno zasluženih 5:0 za Čelik.

Kako su završili prvo poluvrijeme, tako su domaći nogometaši krenuli i u drugom dijelu. Rezervista Mahmutović već u 46. minuti pogađa 6:0. Gosti su bili totalno indisponirani u današnjem susretu, te će sigurno ovu utakmicu što prije zaboraviti. U drugom poluvremenu bilo je nekoliko prilika, Čelik je u nekoliko navrata mogao da postigne još koji gol, a gosti su imali jednu priliku, ali rezervni golman Durmo je sjajno odbranio. Na kraju visokih, ali potpuno zasluženih 6:0 za ekipu Čelika.

Zeničani sada imaju šest bodova na svome kontu, dok je Unis ostao na dva boda.

Čelik: Nurković, Šehić, Šabić, Muslić, Smajić, Popović, Žuna, Salkić, Vardo, Sivac i Kolić. Trener: Pavle Skočibušić.

Unis:Hodžić, Alić, Mujić, Mahmutović, Ćomaga, Đukić, Bešlija, Muharemović, Jamak, Zukić i Omerović. Trener: Dželaludin Muharemović.

Tekst & foto & Sportsport.ba D. Kurbegović, video NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno