Nogomet

VIDEO+FOTO: Čelik poražen na Bilinom od Mladosti DK 0:3

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Čelik poražen na Bilinom od Mladosti DK 0:3 – Debakl Čelika u komšijskom derbiju – NK ČELIK – FK MLADOST DK 0:3; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 17 sati; Gledalaca oko 2.000 (Na južnoj tribini oko 600 najvatrenijih Čelikovih navijača, popularnih Robijaša, koji su na ovoj utakmici proslavili 30 godina od postojanja u prelijepom ambijentu). Vrijeme: Umjereno oblačno (+ 9*C). Sudije: Glavni sudija Zoran Grbić (Prijedor), pomoćnici, A1 Radislav Kačavenda (Gradiška), A2 Bojan Maksimović (Modriča), delegat Mario Ćosić (Mostar).

Uokviru  18. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“, u komšijskom derbiju, igrali su domaći NK Čelik i ekipa FK Mladost iz Doboja kod Kaknja. Završeno je zasluženom pobjedom gostiju iz Doboja kod Kaknja.

REZULTAT: ČELIK – MLADOST DK  0:3 (0:0)

Strijelci: 0:1 u 51′ Isaković, 0:2 u 74′ Welbeck, 0:3 u 90+1 Anđušić;

Žuti kartoni: Šišić i Miletić (Čelik), Bojo (Mladost)

Sastavi ekipa:

Čelik: Ružić, Livaja (od 76′ Nikolić), Miletić, Karamatić, Bevab, Faustin, Dedić, Salčinović (od 59′ Šišić), Jurina (od 70′ Grahovac), Okić, Dilaver. (Glavni trener Adnan Örnek)

Ostali na klupi Čelika: Dujković (golman), Mehić, Žuna, Sivac.

Mladost DK: Velić, Hreljić, Welbeck, Guzina, Anđušić, Atajić (od 80′ Sadiković), Bojo (od 86′ Hrustanović), Asani, Nikolić, Mujagić (od 89′ Vehab), Isaković. (Glavni trener Adnan Zildžović);

Najznačajniji momenti na utakmici:

U prvom poluvremenu dosta slaba, ali tvrda utakmica, bez nekih velikih šansi za postizanje golova.

Bilježimo pokušaj Atajića u 17′ sa oko 18 metra, ali pravo u golmana Čelika Ružića.

U 35′ minuti jedina šansa za domaće. Na dodavanje Okića, Jurina je sam pred golmanom gostiju iskosa 10-ak metara, ali je golman Velić požrtvovanim istrčavanjem spasio svoj gol. Registrujemo i šut Boje u 45′ sa oko 20 metara, ali je lopta otišla preko gola domaćih. Sve u svemu dosta „prazna“ utakmica u prvom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme počinje šutem Mujagića u 50′ sa oko 22 metra, Ružić odbija loptu u korner nakon kojeg Mladost dolazi  do vođstva od 0:1. Nakon kornera sa desne strane, lopta dolazi do slobodnog Isakovića na drugoj stativi koji matira Ružića sa peterca za vođstvo gostiju. Novi pokušaj igrača Mladosti Atajića u 54′, Ružić brani.

Na 0:2 Mladost povećava u 74′ minuti preko Welbecka, koji iznenada dobija loptu na oko 15-ak metara od gola domaćih i odmah volejom neodbranjivo šutira za udvostručenje vođstva gostiju.

Pobjedu Mladosti od 0:3 postavlja Anđušić u prvoj minuti sudijske nadoknade. On je prodro između dva domaća igrača i savladao nemoćnog Ružića za zasluženu pobjedu gostiju.

Mladost je u seriji odličnih rezultata, a ovom pobjedom su najavili borbu za plasman u Evropu i sigurno da će tim iz Doboj Kaknja učiniti sve da u tome i uspije.

Ovo je prvi poraz nogometaša Čelika na svom terenu u ovom prvenstvu i to baš na 30.rođendan njegovih najvatrenijih navijača Robijaša.

Foto galerija Ekrema Imamovića:

E.Imamović

Tekst : Ekrem Imamović; Foto: Sportsport.ba;  Video: BHT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno