Nogomet

VIDEO+FOTO: Čelik eurogolom Međueseljca savladao Famos na Bilinom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika u okviru derbi susreta 7.kola Druge lige FBiH, grupa „Centar“ danas su na Bilinom polju dočekali tim Famosa iz Hrasnice, te slavili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. Bio je to duel ekipa, koji su prije ovog kola imali po 13 bodova na svome kontu. Čelik je u prošlom kolu slavio 0:1 na teškom gostovanju kod ekipe Usore, dok je Famos na domaćem terenu neočekivano kiksao protiv Krivaje odigravši bez golova. Zanimljivost današnjeg susreta je i što je trener ekipe Famosa bivši igrač i trener Čelika, Aldin Džidić, koji od ove sezone s klupe predvodi tim iz Hrasnice.

Zeničani su očekivano od početka krenuli ofanzivno prema golu gostiju, a već u 4.minuti dolaze do vodstva eurogolom mladog Međuseljca lob udarcem sa oko 25 metara za vodstvo domaćina 1:0. Nastavili su se napadi domaće ekipe, ali Šijerkić u dva navrata, te Karić jedanput nisu uspjeli da realiziraju izgledne šanse za domaću ekipu. Nakon toga u 32. minuti gosti traže najstrožiju kaznu, nakon što je oboren jedan od gostujućih napadača nakon gužve, ali glavni sudija Semir Balić pokazuje da se igra nastavi. Jedan od lijepih trenutaka na utakmici desio se u 33. minuti, kada sjajan slobodnjak s desne strane s oko 22 metra izvodi Adin Paro, a mladi golman domaće ekipe Adi Durmo sjajnom paradom spašava gol Čelika i loptu odbija u korner. Posljednje uzbuđenje viđeni je u 42. minuti, sjajna akcija domaće ekipe, Sivac je izašao sam pred golmana Famosa, ali je njegov pokušaj lob udarca završio iznad gola. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0 za Čelik.

U drugom poluvremenu prva izgledna šansa za Čelik u 60. minuti, sjajna akcija Sivca i Međuseljca, ovaj drugi nesebično asistira Durmišu koji je na 10 metara bio sam ispred golmana Krnetića, koji mu brani udarac i ostaje 1:0. Drugo poluvrijeme za razliku od prvog bilo je manje sadržajnije, gosti su se organizovano branili, te pokušavali iz kontranapada, te iz prekida da ugroze gol domaćine, dok su crno-crveni imali inicijativu, ali sve je to bilo dosta jalovo bez konkretne završnice. U 70. minuti gosti su imali šansu preko Cibre, ali njegov udarac je izblokiran u posljednji čas. Zeničani su u 83. minuti imali priliku preko rezerviste Žune, ali njegov udarac iz voleja sa 10 metara završio je malo iznad gola. Do kraja nije bilo promjene rezultata, te je Čelik slavio minimalnu, ali zasluženu pobjedu rezultatom 1:0.

Nakon 7. kola vodeće dvije ekipe na tabeli su Bosna i Kolina sa po 18 bodova, treći je Čelik sa 16 bodova, ekipa Famosa na petoj je poziciji sa 13 bodova na svome kontu. U narednom kolu Čelik će gostovati ekipi Natrona, dok će Famos na domaćem terenu dočekati tim Azota

NK Čelik-FK Famos 1:0
NK Čelik: Durmo, Isaković, Vardo, Arnautović, Šehić, Međuseljac, Mehić, Durmiš, Sivac, Karić i Šijerkić. Trener: Armin Duvnjak.
FK Famos: Krnetić, Mulaosmanović, Sobo, Paro, Aljić, Cibra, Ćatić, H. Vladavić, F. Vladavić, Rastoder i Fetahović. Trener: Aldin Džidić.

tekst i foto SPORTSPORT.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno