Nogomet

VIDEO+FOTO: Čelik bolji Slobode na Bilinom – 2:1 – pogledajte golove, atmosferu i foto galeriju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Čelik bolji Slobode na Bilinom – 2:1 – pogledajte golove, atmosferu i foto galeriju –  Fudbaleri Čelika su danas na stadionu Bilino polje ugostili ekipu Slobode. Gosti iz Tuzle su u ovaj susret ušli sa dosta bolje pozicije u odnosu na domaćina, ali je Čelik sjajnom igrom stigao do tri zaslužena i bitna boda.

SASTAVI: ČELIK: Pavlović, Hodžić, Vrhovac, Livaja, Dedić, Dilaver (Vardo 90′), Okić (Pecelj 90′), Grahovac, Miletić, Jamak (Lelić 80′), Jurina.

FK SLOBODA: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban(Zukić 84′), Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović(Livančić 72′), Hadžanović(Husić 84′), Alispahić, Ignjatović. Žuti kartoni: Ivetić 22′, Smajić 70′, Hadžanović 82′ (Sloboda) Miletić 15′, Dilaver 29′, Vrhovac 29′, Livaja 56′, Lelić 90′(Čelik)

SUDIJE: Prvi sudija: Šehović A. (Sarajevo) Pomoćnici: Milić Dž. (Sarajevo) Čaušević M. (Sarajevo) Četvrti sudija: Došlo S. (I. Sarajevo) Delegat: Alibašić S. (Sarajevo) Gledaoca: 800

Nakon dosta mirnih prvih 25 minuta u kojima je Čelik imao nekoliko polušansi, Dušan Hodžić je šutirao sa nekih 30 metara, ali preko gola. U 26. minuti Dedić sjajnom serijom driblinga probija po lijevoj strani i centrira, a Dilaver preciznim udarcem sa sedam metara matira golmana Vukliša. Čelik je nakon pogotka nastavio da napada i pokazao je terensku dominaciju koja je rezultovala još jednim pogotkom na kraju poluvremena. Prije gola, kapiten Dedić je imao odličnu šansu ali njegov udarac sa nekih osam metara odlazi uz samu stativu gola Slobode. Ipak, u samom finišu prvog poluvremena, nakon centaršuta sa desne strane Jamak zahvata loptu dosta nespretno, ali ona dolazi do Dilavera koji se odlično snalazi pred golom Slobode i još jednom matira gostujućeg golmana.

Na samom otvaranju drugog poluvremena, gosti iz Tuzle su iznenadili Čelik. U 48. minuti Said Husejinović se oslobodio svog igrača i precizno šutirao sa dvadeset metara, a lopta se odbila od stativu i završila iza leđa Pavlovića. Ševko Okić je u 68. minuti imao odličnu priliku za Čelik, ali njegov udarac je blokiran i odlazi preko gola. U 80. minuti Smajić dobro šutira glavom nakon prekida, ali po sredini gola gdje loptu bez problema brani Pavlović. Sloboda je imala još jednu odličnu priliku u 90. minuti kada Alispahić šutira sa vrha kaznenog prostora, ali Pavlović sjajno brani.

Čelik je ovom pobjedom poboljšao svoju situaciju i mirnije očekuje nastavak sezone. U sljedećem kolu Čelik gostuje u Tuzli ekipi Tuzla City. Pogledajte gola Dilavera u prvom poluvremenu i Husejnovićev za Slobodu u drugom poluvremenu, kao i tri kratka sa Bilinog, te obimnu foto galeriju. Tekst i foto: Haris Dž., video: MojaTV

Trener crno-crvenih Adnan Örnek je odlučio ko će protiv Tuzlaka istrčati na teren od prve minute. Sastav Čelika: Pavlović, Livaja, Miletić, Vrhovac, Hodžić, Jamak, Grahovac, Dedić, Okić, Jurina i Dilaver.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno