Zenica

VIDEO+FOTO: Bajram namaz ispred Čaršijske džamije u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Bajram namaz ispred Čaršijske džamije u Zenici – Muslimani širom svijeta, pa tako i u Zenici, dočekali su jutro Ramazanski bajram, jedan od dva najveća blagdana u godini.  Centralna bajramska svečanost za područje Muftiluka zeničkog upriličena je, kao i prethodnih godina, u Sultan Ahmedovoj, odnosno Čaršijskoj džamiji u Zenici, gdje je bajram – namaz u 5 sati i 43 minute predvodio i potom hutbu održao muftija dr. Ejub ef. Dautović.

Zenicablog, u saradnji sa video produkcijom Dron.ba vam donosi djelić atmosfere ispred Čaršijske džamije u Zenici, kroz foto galeriju, snimak video prijenosa kojeg smo radili UŽIVO, te snimke iz zraka.

Video snimak prijenosa namaza ispred Čaršijske džamije

Video iz zraka by Dron.ba za ZB

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH od 23. januara 1995. godine drugi dan ovog bajrama se nizom aktivnosti obilježava kao “Dan šehida” u BiH. Medžlis Islamske zajednica Zenica sačinio je sa boračkim organizacijama poseban protokol za ponedjeljak, a program počinje u 9 sati na spomen obilježju Kameni spavač učenjem Fatihe i organizovanim obilaskom mezarja na Prašnicama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno