Zenica

VIDEO+FOTO: Aplauz za dokumentarni film “Indexi”, premijeri u Zenici prisustovovali Fadil Redžić i Nuno Arnautlić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Aplauz za dokumentarni film “Indexi”, premijeri u Zenici prisustovovali Fadil Redžić i Nuno Arnautlić – Dokumentarni film o legendarnim “Indexima” koji je večeras premijerno prikazan u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, osvojio je gromoglasni aplauz.

Dugonajavljivani dokumentarni film o Indexima koji je sniman u protekle tri godine večeras je po prvi put premijerno predstavljen bh. javnosti i to u sklopu “dokuMfesta”, a oni najsretniji koji su na vrijeme rezervisali svoje mjesto u Bosanskom narodnom pozorištu imali su priliku upoznati se s legendarnim Indexima kroz film.

Film je djelo novinara BHRT-a Zorana Kubure i Bojana Hadžiabdića koji su tokom trogodišnjeg snimanja prikupili više od 50 sati materijala, a samo najznačajnije detalje su saželi u stotinjak minuta koji gledaocu daju drugačiju sliku najdugovječnijeg YU benda.

U dokumentarnom filmu, koji prema riječima filmskih analitičara mora biti “lektira” svakog ljubitelja muzike, predstavljen je put Indexa od njegovog osnivanja, obrada, prvih autorskih pjesama, turneja, ratnom i poslijeratnom periodu te završetku i osnivanju benda “Indexi i prijatelji”.

Večerašnjoj promociji prisustvovali su i Fadil Redžić te Ismet Nuno Arnautlić koji su od zeničke publike nagrađeni dugotrajnim aplauzom, a osnivač i direktor festivala Josip Dujmović je kazao da im je pripala velika čast da u sklopu baš ovog festivala bude prikazan jedan značajan film o najznačajnijem i zauvijek najboljem sarajevskom bendu.

“Šteta je što nas ovdje večeras nije bilo milion da uživamo u jednom ovakvom filmu”, kazao je Dujmović koji je potom pozdravio Redžića i Arnautalića kao i autore filma koji su vrijedno radili kako bi javnosti predstavili jedno istinsko muzičko dokumentarno blago.

Na petom Festivalu muzičkog dokumentarnog filma “Dok’n’Ritam, koji je ovog vikenda održan u Beogradu, nagradu stručnog žirija osvojili su upravo “Indexi”, a sudeći po reakcijama javnosti, ovo je tek prva u nizu nagrada koje će ovaj film dobiti.

Interes javnosti za večerašnju projekciju, prema riječima Dujmovića, bio je ogroman, ali zbog poštivanja Covid-19 protokola promociji filma prisustvovalo je tek 40-ak posjetilaca, a film će na ljeto 2021. godine javnosti biti predstavljen i kroz serijal od pet emisija.

Autor: E.Mehić 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno