Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Amel Tuka sa ovogodišnjim ličnim rekordom šesti u Monaku, pročitajte Amelovu poruku pred SP u Londonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Amel Tuka sa ovogodišnjim ličnim rekordom šesti u Monaku, pročitajte Amelovu poruku pred SP u Londonu – Naš atletski šampion Amel Tuka postigao je šesto vrijeme u utrci na 800 metara na mitingu Dijamantne lige u Monaku, na posljednjoj velikoj pripremi pred Svjetsko prvenstvo u Londonu.

Sa rezultatom 1.44.94 postigao je svoj najbolji ovogodišnji rezultat,. prvi ispod granice 1.45.00.

Prvo mjesto osvojio je Emmanuel Korir (1:43.10), drugi je bio Brandon McBride (1:44.41), a treći Antoine Gakame (1:44.54).

Večerašnji protivnici bh. atlatičaru bili su Elloit Gilles (Velika Britanija), Drew Windle i Erik Sowinski (SAD), Samir Dahmani i Pierre-Ambroise Bosse (Francuska), Brandon McBride (Kanada), Antonine Gakeme (Burundi), Andres Arroyo (Portoriko), Emmanuel Korir (Kenija) i Bram Som (Holandija).

Tuka je prije dvije godina na ovoj stazi u trci na 800 metara ostvario najbolji rezultat u karijeri (1:42.51) kada je oborio bosanskohercegovački i balkanski rekord. Prije utrke u Monaku Tuka je upisao pobjede na mitinzima u Padovi, Luzernu i Velenju, dok je na dvoranskom mitingu u Birminghamu bio drugi. Večerašnji rezultat iz Monaka mu je najbolji ovogodišnji rezultat.

-Moram priznati da sam zadovoljan sa večerašnjim rezultatom s obzirom da sam u zadnjih 10 dana imao 3 trke, Luzern, Padova i večeras Monaco, još pored toga jaki treninzi za Svjetsko prvenstvo!!!
Kockice se slažu, hvala Bogu, dolazi sve na svoje! Sada slijede treninzi na planini i opuštanje pred London!  Hvala svima još jednom na velikoj podršci! poručio je Amel nakon utrke.

Pogledajte snimak utrke.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno