Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Amel Tuka 4. na mitingu u Dizeldorfu sa novim državnim i ličnim dvoranskim rekordom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Amel Tuka 4. na mitingu u Dizeldorfu sa novim državnim i ličnim dvoranskim rekordom – Amel Tuka je večeras uspješno nastupio na mitingu u Dusseldorfu – Najbolji atletičar Bosne i Hercegovine, Amel Tuka, takmičio se na 12. Internacionalnom  PSD Bank mitingu u Dusseldorfu, a koji se održava u sklopu IAAF Svjetske dvoranske turneje. Nakon oborenog državnog rekorda na 400 metara u Padovi, u nedelju, nastupio je na prvoj ovosezonskoj trci na 800 metara. bio je četvrti sa 1.47.75, što je njegov najbolji rezultat u dvorani čak sa 1,11 sekundi bolji od dosadašnjeg personal best rezultata.

Pogledajte video utrke:

-Ovo je prva trka na 800 metara, tako da ne očekujem neki poseban rezultat, ali ću dati sve od sebe da istrčim što bolje, kao što sam to uradio u nedelju u trci na 400 metara.“, rekao je uoči trke Amel Tuka.

Nakon oborenog državnog rekorda dobio je na samopouzdanju koje će mu dobro doći da se što bolje pripremi za izazove koje nosi ova sezona, a prvi će imati u periodu od 3. do 5. marta u Beogradu, na Evropskom prvenstvu u dvorani.

Pored Amela, na mitingu su nastupili i Adam Kszczot (Poljska), Eric Sowinski (USA), Nicholas Kipkoech (Kenija), Patrick Zwicker (LG Regio Karlsruhe), Bram Som (Holandija).

Od mitinga u sklopu ove turneje, Amel će nastupiti na posljednjem, u Birminghamu.

Ovim rezultatom Adam Kszczot je postavio postavio svjetski i evropski rekord za ovu sezonu, 1:46,17, i ovom pobjedom, šestom uzastopnom, je nastavio dominirati na ovom takmičenju. Rezultat Amela Tuke je drugi u Evropi, a na svjetskoj listi najboljih osamstometraša u ovoj sezoni dijeli deveto mjesto sa Nijemcem, Robertom Farkenom.

Amelu je ovo bio prvi nastup u dvorani na 800 metara nakon dvije godine. Posljednji put je nastupio 21. februara u Istanbulu na Balkanskom prvenstvu. Tada je istrčao državni rekord koji je iznosio 1:48,86.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno