Kultura

VIDEO+FOTO: Aktivnosti Udruženja BATON Zenica – Sedmica posvećena bijelim trakama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama BZK „Preporod“ Zenica, Udruženje „Baton“ Zenica organizovalo je u petak uvečer promociju knjige „Sačuvano od zaborava“ autora Šerifa Velića. Bila je ovo jedna od tri aktivnosti koje je Baton upriličio povodom 31. maja, Međunarodnog dana bijelih traka.

-Cijelu sedmicu smo posvetili stradanju nevinih u Prijedoru 1992. godine, a započeli smo je projekcijom dokumentarnog filma pod nazivom „Sačuvano od zaborava“ na društvenim mrežama youtube tj na kanalu „IML TV PRESS“. Ovaj dokumentarni film snimali smo u jesen 2020. godine u Prijedoru, tačnije u Kozarcu, Kevljanima, Kozaračkom kamenu tj. na lokacijama masovnih grobnica i stratištima Bošnjaka i Hrvata Prijedora, a sada smo dočekali da ga predstavimo široj javnosti. U sklopu navedenih aktivnosti realizovali smo i promociju navedene knjige u „Yunus Emre institutu u Fojnici“, a o knjizi koja direktno opisuje stradanja autora Šerifa Velića u logorima Omarska i Manjača govorili su još i recenzent dr. sc. Amir Ismić i Mustafa Mujo Aganović predsjednik Saveza RVI paraplegičara Federacije BIH, navode iz Batona.

Nudžejma Ismić, PRESS Baton



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno