Info

VIDEO: ZZO ZDK uspostavlja integrisani zdravstveni informacioni sistem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona primila je na znanje Program rada, razvoja i organizacije integrisanog zdravstvenog informacionog sistema na području ovog kantona, koji je prethodno usvojio UO JU Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) ZDK-a.

Kako je rekao direktor ZZO ZDK Omer Škaljo, planom javnih nabavki ove ustanove predviđena su potrebna finansijska sredstva, a uskoro je planirano raspisivanje javnog poziva za uspostavu jedinstvenog informacionog sistema koji će uvezati sve zdravstvene ustanove u ovom kantonu.

-Informacioni sitem će omogućiti veću prohodnost i kvalitetniji pristup rada kada je u pitanju razmjena informacija između svih domova zdravlja, Kantonalne bolnice Zenica i Opće bolnice Tešanj, povećati kvalitet rada u korist svih osiguranih lica, s jedne strane, a s druge strane napraviti ogromne uštede kod razmjene informacija, jer će protok informacija biti brži, a usluga prema osiguranim licima efikasnija po bilo kom osnovu – rekao je Škaljo.

Naglasio je da je ZZO na području grada Zenice već izvršio informatičko uvezivanje Kantonalne bolnice, Doma zdravlja, Zavoda za medicinu rada i ZZO-a, a isto tako i ostalih domova zdravlja na području ovog kantona.

Dodao je da će uspostavom jedinstvenog informacionog sistema biti obuhvaćeni svi segmenti, uključujući i elektronsku zdravstvenu knjižicu, kao i elektronski recept u apotekama, koji je već u funkciji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno