Nogomet

VIDEO: Zrinjski u odličnoj utakmici nakon preokreta razbio Čelik, pogledajte sve golove

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Zrinjski u odličnoj utakmici nakon preokreta razbio Čelik, pogledajte sve golove –

BH Telecom Premijer liga BiH – VII kolo Lige : HŠK Zrinjski – NK Čelik 5:2

Stadion: Pod Bijelim brijegom

Gledalaca: oko 3.000

Strijelci: Mahmutović u 1.min i Kouadio u 4.min (Čelik), Katanec u 6.min, Bilbija u 14.min, Jović u 19.min, Filipović u 31.min i Todorović u 69.min (Zrinjski).

ZRINJSKI : Pirić, Galić, Jović, Stojkić (od 80.min Barišić), Todorović, Perišić, Jamak (od 66.min Ćavar), Jakovljević, Katanec, Filipović (od 66.min Handžić), Bilbija. (trener : Blaž Slišković)

ČELIK : Marković, Hasanhodžić (od 46.min Duvnjak), Kouadio, Salčinović, Kadrić, Mehić, Šišić, Kazazić (od 46.min Udovičić), Ćemalović, Mahmutović (od 62.min Hadžikadunić), Duraković. (trener : Pavle Skočibušić)

Sudije: Glavni sudija: Goran Paradžik (Ljubuški), pomoćnici: Radislav Kačavenda (Gradiška) i Dalibor Hrstić (Ljubuški).

 

Danas smo u Mostaru mogli gledati veoma zanimljiv susret u kojem je Zrinjski pokazao zašto je lider na tabeli, a na drugoj strani zašto Čelik ima najlošiju odbranu u ligi.

Odmah na početku utakmice, u 1. minuti, šok za domaće navijače, Kouadio je odlično uposlio Mahmutovića, koji sa desetak metara posprema loptu u mrežu Pirića, 0:1 za Čelik. Domaći navijači se nisu ni oporavili od šoka a već je 0:2 za Zeničane, ovaj put je Mahmutović u ulozi asistenta a gol u 4. minuti postiže Kouadio. I to je sve što su igrači Čelika pokazali u današnjoj utakmici. Od tog trenutka na terenu postoji samo jedna ekipa, Zrinjski.

Već u 6. minuti Katanec glavom iz kornera matira nemoćnog Markovića i smanjuje vodstvo Čelika, 1:2.

U 9. minuti Bilbija šutira silovito preko gola, a isti igrač u 12. minuti odlično šutira glavom ali golman Čelika odlično brani njegov udarac i skreće loptu u korner. U 14. minuti Bilbija se iskupljuje za promašaje i na asistenciju Filipovića daje gol za izjednačenje, na semaforu stoji 2:2.

U 17. minuti Todorovićev šut brani Marković, ali je već u 19. minuti kapitulirao, katastrofalna greška odbrane crno-crvenih, Todorović krade loptu Hasanhodžiću, dodaje Joviću koji dovodi Plemiće u vodstvo, 3:2 za Zrinjski.

U 26. minuti još jedna greška Čelikove odbrane, Kazazić gubi loptu, uzima je Bilbija ali šutira preko gola.

U 31. minuti, korner za Zrinjski, najbolji u skoku je bio Filipović i glavom matira Markovića, Mostarci vode 4:2.

Do kraja prvog poluvremena bilježimo još tri šanse za ekipu Zrinjskog, dvije za Bilbiju i jednu za Jovića, prva u 33. minuti, Bilbija sa 18 metara silovito šutira a golman Čelika odlično brani a druga već u 36. minuti kada isti igrač glavom loptu šalje pored desne stative Markovića. Treću šansu za Plemiće je imao Jović koji u 43. minuti izlazi sam pred golmana Zeničana ali je bio neprecizan, lopta odlazi pored lijeve stative, tako da se na odmor otišlo sa rezultatom od 4:2 za domaće.

Na početku drugog poluvremena trener gostujuće ekipe pravi dvostruku izmjenu, mijenja najlošije pojedince u svojoj momčadi, Hasanhodžića i Kazazića, a uvodi Udovičića i Duvnjaka. Međutim, ni to nije pomoglo da se Čelik vrati u igru.

Već u 48. minuti susreta još jedna šansa za Plemiće, Filipović šutira ali odlični Marković opet spašava svoj gol. U 55. minuti Bilbija upošljava Stojkića koji šutira pored lijeve stative Čelikovog gola. Mahmutovića nakon povrede u 62. minuti mijenja debitant u crno-crvenom dresu, Hadžikadunić.

U 69. minuti novi pogodak za Zrinjski, Todorović se poigrao sa odbranom Zeničana i sa 16. metara pogodio lijevi donji ugao Markovića, 5:2 za domaće. Nakon ovog gola Zrinjski polako zatvara utakmicu, igra se uglavnom odvijala na sredini terena bez ijedne prave prilike, pa je ovaj rezultat ostao do kraja utakmice.

Zanimljivo je da glavni sudija meča, Goran Paradžik, nije pokazao nijedan karton, što je nezamislivo za našu ligu.

Zaslužena pobjeda Mostaraca, a katastrofalna igra Čelikove odbrane i povreda Mahmutovića su obilježili današnji susret pod Bijelim brijegom. Nadamo se da povreda Mahmutovića nije teže prirode i da će već u sljedećem kolu biti na raspolaganju treneru crno-crvenih.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno