Ljudi

VIDEO: Životna priča Keme Hafizovića – intervju sa legendom Zenice i Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kemal Hafizović – KEMO rođen je 12. maja 1950.godine u Zenici. Bosanskohercegovački profesionalni fudbalski trener i bivši igrač, najpoznatiji po igračkoj i menadžerskoj karijeri u rodnom Čeliku.

Igrao je još u Rudaru iz Kaknja, Toronto Blizardu u Sjevernoj Americi i u Mariboru iz Slovenije. Jedan je od najpoznatijih bh. trenera. Legendarno je ime zeničkog Čelika koji je predvodio sa klupe u više stotina utakmica.

Bio je šef stručnog štaba NK Čelik u sezoni 1996/97 kada je Klub osvojio zasad posljednji naslov prvaka države Bosne i Hercegovine, a posebno zapažene nastupe na čelu sa Kemom Čelik je imao i u europskom Intertoto KUP-u u sezoni 2001/2002.

Osim Čelika uspješno je vodio FK Rudar Kakanj, NK Travnik, FK Krajišnik iz Velike Kladuše, te u dva navrata FK Velež iz Mostara.

Posebno je poznat po afirmaciji mladih i perspektivnih nogometaša, te po svom neobično harizmatičnom i duhovitom nastupu na terenu i u javnosti.

Veoma omiljen među nogometašima i svim navijačima u cijeloj zemlji.

Razgovor donosimo u saradnji s našim partnerima ŽIVOT i neke druge važne stvariStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno