Zenica

VIDEO: Zenička obilaznica iz zraka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trenutno je aktuelna izgradnja autoputa na Koridoru 5C između Zenice i Tešnja, kao i onog kroz Hercegovinu.Na sjevernom dijelu u izgradnji je 50 km autoceste te je ostalo još otvoriti radove na dionici Ozimice – Poprikuše. Dio na sjeveru naslonit će se na završeni dio koji sada ide od Bradine, preko Sarajeva pa do tačke sjeverno od Zenica. Istovremeno se gradi i dio kroz bh. entitet RS, dok je dionica Svilaj – Odžak na samom sjeveru BiH odavno završena. Stoga bi se uskoro od Bradine od granice s Hrvatskom na sjeveru BiH moglo putovati autoputem bez prekida. Strateški cilj nove Uprave JP Autoceste FBiH je završiti taj dio u ljeto 2026. godine.

Trenutno je u izgradnji 61 kilometar autoceste na Koridoru 5C, na osam aktivnih gradilišta. Zenička zaobilaznica već je u funkciji i prizori na ovom dijelu autoputa izgledaju fascinantno. To se vidi i na novom videu koji je snimljen i objavljen na Youtube kanalu Drone Kamenjaš. Veliki broj mostova ovoj dionici daje impozantan izgled. Hvala na ustupljenom videu.

Zapratite Youtube kanal DroneKamenjašStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno