Nogomet

VIDEO: Zeničani respektuju Goražde, ali vjeruju da će uz podršku navijača ostvariti pobjedu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 4.kola 1.lige FBiH na Bilinom polju dočekati ekipu Goražda. To će ujedno biti duel neporaženih ekipa, koje se nalaze u vrhu tabele. Gosti iz Goražda imaju sedam bodova (dvije pobjede i remi), dok Zeničani imaju pet bodova (pobjeda i dva remija).

Danas je na stadionu Bilino polje održana press konferencija uoči sutrašnje utakmice, a na istoj su se prisutnim medijima obratili, član Upravnog odbora kluba Robert Jonjić, šef stručnog štaba Armin Duvnjak, te golman Adi Durmo.

Robert Jonjić je ispred rukovodstva kluba kazao nešto više o otvaranju Fan Shopa, deblokadi računa, registraciji Hamze Bronje…

„Ono što sve interesuje stanje procesa deblokade računa, kao što smo na prethodnoj press konferenciji izvijestili javnost, obaveze prema povjeriocima su izmirene i da dalji proces vode banke i sudovi, odnosno advokati. Možemo kazati da sve ide svojim tokom, možda sporije nego što smo mislili, ali šta je tu je, moramo se naoružati strpljenjem jer više taj dio nije do kluba. Ne možemo prognozirati kada će to biti, ali imamo komunikaciju sa svim stranama i da smo ovu problematiku digli na visok nivo. Od deblokade računa zavisi kada će Hamza Bronja zaigrati za nas, tako da čekamo da se to završi i da Bronja zaigra što prije, naravno legalno, bez ikakvih drugih opcija ili finesa. Želimo ga normalno registrovati, a to nije moguće dok se ne završi deblokada računa. Prije mjesec dana je osnovana firma u suradnji sa Macronom u vezi Fan shopa, prostor je renoviran, ali čeka se još PDV broj i to je preduvjet da se Fan shop otvori, tako da se to čeka i nadam se da će to biti ubrzo, nadam se u narednih 10-tak dana. Fan shop će sigurno biti jedan od najboljih u BiH. Sutra želimo zamoliti naše navijače da se suzdrže ubacivanja svih predmeta koji bi mogli prouzrokovati novčane kazne za klub. Mora se razmišljati o posljedicama i obavit ćemo sastanke sa zaštitarskom agencijom da pojačamo kontrolu ulaza i napravit ćemo upute za sve navijače za sutrašnju utakmicu”, istakao je Jonjić.

Šef stručnog štaba Armin Duvnjak najavio je sutrašnji duel protiv veoma dobre ekipe Goražda, koju s klupe predvodi Admir Adžem.

„Da se osvrnem na Mladost i pobjedu u gostima ,koja je bila apsolutno zaslužena, iako se igralo na paklenoj vrućini. Nije bilo lagano igrati, ali uspjeli smo ostvariti prvu pobjedu u sezoni. Kada je u pitanju sutrašnja utakmica protiv Goražda cilj su nam tri pobjeda i učinit ćemo sve da tako bude. U sutrašnjoj utakmici imat ćemo u kadru isti tim, jedino je upitan Isaković i Salkanović, koji imaju probleme s povredama. Protivnik je bez poraza, dobro su otvorili prvenstvo, imaju maksimalan respekt, ali isto tako želimo da se pitamo mi na našem terenu. Želimo da pobjedom se iskupimo za onaj kiks protiv Radnika na domaćem terenu. Treba nam vremena i strpljenja još, ali ćemo se sigurno boriti za vrh tabele”, kazao je Duvnjak.

Adi Durmo nakon sjajnih partija prošle sezone i na početku novog prvenstva pokazuje zašto je neprikosnoven na golu Zeničana.

„Mi smo zadovoljni početkom sezone i ovo je dobar vjetar u leđa za dalje. Što se tiče Goražda, kvalitetni su i očekuje nas teška utakmica. Mi smo spremni da odigramo meč i damo sve od sebe i osvojimo tri boda. Dat ćemo 1000 posto više od sebe u sutrašnjoj utakmici. Pozivam navijače da nas podrže kako bi uz njihovu podršku došli do tri boda”, kazao je Durmo.

Utakmica između Čelika i Goražda igra se u subotu od 16:30 sati na stadionu Bilino polje. D. Kurbegović/Sportsport.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno