Naše

Video: Željezno polje… (cijeli film)

BH WEB PREMIJERA – U dokumentarnom filmu “Željezno polje juče,danas …” donosimo vam priču o nemilim događajima i stradanjima koja su prošle godine, nakon vremenskih nepogoda zatekla stanovnike najveće mjesne zajednice u Federaciji BiH. Posjetioci portala Zenicablog prvi u BiH imaju priliku vidjeti ovaj video. 

– Faktički mi sve ono što smo izgradili u zadnjih 15 – 20 godina, moramo sada nekog moliti da to vrati u prvobitno stanje, mi jednostavno nismo mogli vjerovati da ćemo doći u to stanje, ali ovo je dokaz kako čovjek u životu planira a Bog određuje i kako je čovjek mali i nemoćan u jednoj ovakvoj nesreći, riječi su prvog čovjeka žepačke općine Mate Zovke bez čije podrške ovaj projekat ne bi ugledao svjetlo dana.
Film je sa prevodom i titlom na turskom jeziku, napravljen i koncipiran tako da bude kao vizualni dokument o katastrofi koja je zadesila stanovnike općine Žepče, a ujedno i da posluži kako bi animirao donatore i javnost prijateljskih država, sa posebnim naglaskom na Tursku.

Pored ukazane podrške Općinskog vijeća Općine Žepče na čelu sa načelnikom Matom Zovkom bitno je naglasiti podršku privrednih subjekata koji su prepoznali značaj jednog ovakvog dokumentarnog filma.

– Put je izvor života i voda, ako imamo dobar put imat ćemo i opstanak, ako nema dobrog puta imamo raseljenje…, rekao je jedan od sagovornika. Te riječi ujedno čine i poruku koju ovim putem želimo da uputimo javnosti, ističe Rizah Halilkadić, koji potpisuje kameru i režiju ovog dokumentarnog uratka.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem