Nesreće

VIDEO: Zbog mraka do jutra obustavljena potraga za dvojicom radnika koji su upali u rijeku Bosnu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Obustavljena potraga za dvojicom radnika- Zbog vodostaja rijeke i mraka, potraga za dvojicom radnika koji su pali u rijeku Bosnu se večeras obustavlja i nastavlja sutra u ranim jutarnjim satima.

“Konstatujemo da zbog vodostaja rijeke i vremenskih uslova trenutno nismo u mogućnosti da ih pronađemo. Nastavljamo potragu ujutru na osnovu onoga što su nam rekli svjedoci”, rekao je Ramo Suljić, komandir specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

Tokom poslijepodneva je trajala potraga za dva radnika koji su danas nešto iza 14 sati u naselju Kahrimani u blizini Begovog hana u općini Žepče s krana pali u rijeku Bosnu. Tri radnika turske firme “Cengiz Insaat” koji su angažirani na izgradnji Koridora V-c, prema riječima njihovih kolega koji na mostu u Begovom hanu iščekuju ishod potrage, bili su u korpi na kranu od kojih su dvojica ispala, a treći se uspio spasiti.

Radnici kažu da su pronašli šljem jednog od unesrećenog u Begovom hanu, ali još uvijek nema vijesti da su pronađeni unesrećeni ili njihova tijela. S motornim čamcem rijekom Bosnom tragala je patrola Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a u potragu su angažirani i članovi Službe spašavanja Općine Žepče i policijske stanice Žepče.

Više u video prilogu:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno