Zenica

VIDEO: Završen konkurs za prvog čovjeka policije u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zeničko-dobojskom kantonu, nakon penzionisanja sada već bivšeg komesara Semira Šuta, u toku je izbor novog policijskog komesara.

Nedavnim izmjenama kantonalnog Zakona o unutrašnjim poslovima, na mjesto prvog čovjeka policije u ovom kantonu sada mogu konkurisati svi oni koji imaju čin samostalnog i glavnog inspektora policije. Konkurs za novog policijskog komesara Zeničko-dobojskog kantona okončan je zaključno sa današnjim danom.

Zbog mogućnosti pristizanja prijava poštom, u Nezavisnom odboru još uvijek ne znaju koliko je prijava stiglo. Na prvoj narednoj sjednici će, kako kažu, znati broj kandidata za policijskog komesara nakon čega slijedi zakonom propisana procedura rada Nezavisnog odbora.

ALMIR REĐIĆ, predsjedavajući Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara ZDK

„Rang -listu sa obrazloženjem Nezavisni odbor dostavlja ministru unutrašnjih poslova ZDK i ministar upućuje u dalju proceduru Vladi Kantona na imenovanje“.

Saznajemo da su u konkurenciji za novog komesara četiri kandidata iz Uprave policije MUP-a ZDK, glavni inspektori Adis Imamović i Admir Gazić, samostalni inspektori Rusmir Šišić i Vahidin Topalović, te dva samostalna inspektora drugih policijskih agencija, Nermin Šehović iz FUP-a i Hidajet Krehmić iz Granične policije BiH.

Neki od medija su objavili da, kako navode, jednog od kandidata podržavaju Ambasada SAD-a u BiH i OHR. Iz navedenih institucija negiraju takve navode.

Kompletna procedura provjera konačnog imenovanja, prema Zakonu o unutrašnjim poslovima ZDK, trajat će najduže dvadeset radnih dana od dana zatvaranja konkursa. To znači da će ime novog komesara biti poznato u prvih deset dana narednog mjeseca.

BHRT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno