Zenica

Video: Za opremu CZ u ZDK 720 hiljada KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za opremu i vozila CZ u ZDK 720 hiljada KM – Kantonalna uprava za civilnu zaštitu Zeničko-dobojskog kantona upriličila je potpisivanje sporazuma o finansiranju projekata provođenja preventivnih mjera zaštite, kao i sporazuma za sufinansiranje izgradnje skladišnog prostora za strukture civilne zaštite, sa predstavnicima osam općinskih zajednica iz ZDK.

Vrijednost projekata na preventivnom saniranju 39 klizišta iznosi 550.000 KM, a za potrebe sufinasiranja skladišnog prostora izdvojiti će se 120.000 KM. Osim navedenih sredstava na osnovu zahtjev općina Kantonalna uprava za civilnu zaštitu Zeničko-dobojskog kantona planirala je dodatna namjenska sredstva za kupovinu opreme i interventnih vozila u vrijednosti od 720.000 KM.

– Kantonalna uprava civilne zaštite opredijelila se da se akumulirana namjenska sredstva upotrijebe za pomoć općinama u sanaciji posljedica elementarnih nepogoda iz maja i augusta 2014.godine, a prioritet će se dati saniranju brojnih klizišta na području ovih općina – istakao je direktor kantonalne uprave civilne zaštite Džavid Aličić.

U skladu sa sporazumima gradu Zenici bit će uplaćeno 100.000 maraka za sanaciju klizišta i 50.000 maraka za izgradnju skladišnog prostora za strukture civilne zaštite.

Pogledajte i zanimljivo obraćanje premijera ZDK, koji govori o (ne)zadovoljstvu stanjem u Civilnoj zaštiti.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno