Info

VIDEO: Vlada ZDK za zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca odobrila 100.0000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Vlada ZDK za zapošljavanje djece šehida i demobilisanih boraca odobrila 100.0000 KM- Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je odluku o učešću u Projektu zapošljavanja i samozapošljavanja djece šehida i poginulih boraca te za ovu namjenu izdvojila sredstva u iznosu od 100.000 KM.

Projekat se realizira u saradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje, koji će također izdvojiti 100.000 KM, tako da je će za zapošljavanje ove populacije u ZDK-u u 2021. godini biti izdvojeno ukupno 200.000 KM.

– Projekat se implementira putem Službe za zapošljavanje ZDK-a i Federalnog zavoda za zapošljavanje. Realiziramo ga nekoliko godina i pokazao se kao veoma dobar projekat – rekao je ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Naveo je da je 2015. godine na evidenciji Službe za zapošljavanje ZDK-a bilo 24.000 pripadnika boračke populacije. Trenutno ih je na evidenciji oko 9.000, a među njima je oko 500 djece šehida i poginulih boraca.

Nedavno je završen javni poziv za zapošljavanje i samozapošljavanje ostalih članova boračke populacije u ovom kantonu, a nakon što općine i gradovi, kao prvostepeni organ, završe obradu aplikacija, najavio je Čolaković, Ministarstvo za boračka pitanja će finalizirati liste korisnika s kojima će potpisati ugovore o dodjeli sredstava.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno