Biznis

VIDEO: Vlada ZDK odobrila Privrednoj komori 45.000 KM za projekat prekvalifikacije radne snage

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je Privrednoj komori ZDK (PKZDK) sredstva u iznosu od 45.000 KM za nastavak projekta „Aktivne mjere zapošljavanja u Zeničko-dobojskom kantonu za 2022. godinu“ koji će se realizirati u saradnji s Privrednom komorom ZDK.

Premijer Mirnes Bašić rekao je da je Privredna komora i do sada imala podršku Vlade ZDK-a, međunarodnih organizacija i nevladinog sektora, te da će provesti aktivnosti na prekvalifikaciji i stjecanja kvalifikacija naših osoba s Biroa rada.

-Prema informaciji, koju smo sada imali na Vladi, oko 15.000 nekvalifikovanih radnika je na Birou za zapošljavanje ZDK-a. Nadam se da ćemo s ovim sredstvima određeni broj naših nezaposlenih dokvalifikovati ili prekvalifikovati, jer tržište rada ima potrebu za tom radnom snagom – kazao je premijer Bašić.

Naveo je da se uglavnom radi o stjecanju kvalifikacija iz metalne industrije, iz koje je bilo i najviše zahtjeva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno