Info

VIDEO: Vlada ZDK isplatila podsticaje za samozapošljavanje i zapošljavanje branilačke populacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Vlada ZDK isplatila podsticaje za samozapošljavanje i zapošljavanje branilačke populacije – Ministarstvo finansija Zeničko-dobojskog kantona izvršilo je isplatu druge rate podsticaja korisnicima Programa samozapošljavanja pripadnika branilačke populacije u 2020. godini u iznosu od 260.000 KM. Sredstva su dobili vlasnici 76 privrednih subjekata koji su otvoreni uz podršku Ministarstva za boračka pitanja ZDK-a.

Također, općinama i gradovima isplaćen je kompletan iznos podsticaja za zapošljavanje 23 pripadnika boračke populacije u postojećim firmama, tako da je po ova dva osnova ukupno doznačeno oko 400.000 KM.

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković zahvalio se premijeru Mirnesu Bašiću i ministru finansija Jospiu Lovriću što su uspjeli iznaći sredstva za isplatu podsticaja te što vode računa o potrebama branilačke populacije.

– Ponosan sam što se radi o pripadnicima boračke populacije koji su se u uslovima nesreće izazvane koronavirusom odvažili da pokrenu biznis i otvore radna mjesta. Prema evidencijama lokalnih službi za boračko-invalidsku zaštitu, od ukupno 76 firmi, opstalo je i radi 75 – rekao je Čolaković.

Naglasio je da će Ministarstvo za boračka pitanja i Vlada ostati dosljedni dosadašnjoj politici prema boračkoj populaciji u ZDK-u.

– Imamo namjeru da nastavimo s realizacijom ovakvih programa koje ćemo pokušati inovirati i poboljšati s ciljem stvaranja što boljeg ekonomskog ambijenta i pomoći boračkoj populaciji – rekao je Čolaković.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno