Sudske klupe

VIDEO: Umalo nova nesreća na pješačkom – Krivci su (uglavnom) bahati vozači

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni nije nikad previše sigurnosnih kamera, radara i “ležećih policajaca”. Zaključak je to na osnovu snimka iz vrlo frekventne Fakultetske ulice koju je zabilježila kamera u vozilu jednog našeg sugrađanina.

Zeničanin, koji nam je ustupio snimak, kaže, a i svi mi iz ličnog iskustva možemo potvrditi, da je ovakvih bahatih preticanja kao ovo na snimku, na pješačkom prelazu, svakodnevno sve više. Iz potpuno nerazumljivih razloga nervozni nesavjesni vozači ne samo da ugrožavaju živote pješaka i drugih učesnika, nego i svoje, ali ni to im nije dovoljno.

– Bilo bi dobro da svaki budući “Šumaher” dobije po džepu i nauči tako lekciju, kad već nema ono što je neophodno kad kreće na asfalt, “mozga” i sabranosti. Policija, razumljivo, ne može biti uvijek i svugdje, ali građani sve češće se žaale i traže da se otvori mogućnost da se ovakve, zadokumentovane prijave mogu podnijeti, samo i isključivo jer ovo na pješačkom prelazu može biti neko vaš, otac, brat, sin, kćerka, supruga, majka..

I ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje za bahaćenjei “žurbu”, pogotovo u ulici gdje dnevno cestu prelaze bukvalno hiljade studenata, učenika, stanovnika, a s jedne njene strane se nalazi parking koji dodatno “uklanja” pješake iz vidokruga vozača.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno