Zenica

VIDEO: Učestvuj u pravilnom postupanju sa otpadom- recikliraj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Učestvuj u pravilnom postupanju sa otpadom- recikliraj- Komunalno preduzeće Alba Zenica je u proteklom periodu realiziralo jednogodišnji projekat “Učestvuj u pravilnom postupanju sa otpadom- recikliraj” čiji je cilj bio podizanje svijesti o mjestu i važnosti ispravnog postupanja sa otpadom.

Projekt je proveden zahvaljujući sredstvima Fonda za zaštitu okoliša FBiH, a ciljna grupa su bili stanovnici grada Zenice, s posebnim akcentom na mlade generacije naših sugrađana.

Da bi korisnici usluga komunalnog preduzeća ALBA Zenica bolje koristili mogućnosti odvojenog sakupljanja komunalnog otpada, u sklopu projekta je napravljena digitalna platforma (internet stranica i mobilna aplikacija) koja će korisnicima omogućiti direktniji pristup svim uslugama firme ALBA Zenica, kao i uvid u stanje računa, datum plaćanja…

U okviru projekta nastala je i publikacija “Kamo sa otpadom?” koja inforira o vrstama otpada koje nastaju u domaćinstvima, njihovim osobinama i načinu postupanja sa istim. U sklopu projektnih aktivnosti su održane i radionice za omladinu i info dan.

Do kraja projekta biće organizovana i detaljnija analiza i prezentacija rada i rezultata projekta, a šta o projektu su imali da kažu predstavnici kompanije ALBA Zenica možete pogledati u videu:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno