Zenica

VIDEO: Učestvuj u pravilnom postupanju sa otpadom- recikliraj

VIDEO: Učestvuj u pravilnom postupanju sa otpadom- recikliraj- Komunalno preduzeće Alba Zenica je u proteklom periodu realiziralo jednogodišnji projekat “Učestvuj u pravilnom postupanju sa otpadom- recikliraj” čiji je cilj bio podizanje svijesti o mjestu i važnosti ispravnog postupanja sa otpadom.

Projekt je proveden zahvaljujući sredstvima Fonda za zaštitu okoliša FBiH, a ciljna grupa su bili stanovnici grada Zenice, s posebnim akcentom na mlade generacije naših sugrađana.

Da bi korisnici usluga komunalnog preduzeća ALBA Zenica bolje koristili mogućnosti odvojenog sakupljanja komunalnog otpada, u sklopu projekta je napravljena digitalna platforma (internet stranica i mobilna aplikacija) koja će korisnicima omogućiti direktniji pristup svim uslugama firme ALBA Zenica, kao i uvid u stanje računa, datum plaćanja…

U okviru projekta nastala je i publikacija “Kamo sa otpadom?” koja inforira o vrstama otpada koje nastaju u domaćinstvima, njihovim osobinama i načinu postupanja sa istim. U sklopu projektnih aktivnosti su održane i radionice za omladinu i info dan.

Do kraja projekta biće organizovana i detaljnija analiza i prezentacija rada i rezultata projekta, a šta o projektu su imali da kažu predstavnici kompanije ALBA Zenica možete pogledati u videu:

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: