Zenica

VIDEO: Učenici završnih razreda vraćaju se u školske klupe

VIDEO: Učenici završnih razreda vraćaju se u školske klupe- ZDK: Od 4. maja kombinovani model nastave u osnovnim i srednjim školama- Na osnovu preporuke Kriznog štaba od utorka, 4. maja, počet ćemo sa ublažavanjem mjera u izvođenju nastave u osnovnim i srednjim školama u ZDK.

Usljed poboljšanih epidemioloških uslova te na osnovu najnovijih preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK donijelo je odluku o povratku u školske klupe učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola u tom kantonu – potvrdio je v.d. premijera i ministar obrazovanja tog kantona prof. dr. Spahija Kozlić.

Novu odluku tog ministarstva o organizaciji nastave, najavljuje Kozlić, potvrdit će i Vlada ZDK na svojoj narednoj sjednici, koja će biti održana u utorak, 4. maja. Upravo će 4. maja, nakon prvomajskih praznika, đaci završnih razreda ponovo i sjesti u školske klupe.

-Preporuka Kriznog štaba je da postepeno krenemo s povratkom đaka u školu, odnosno, zasad samo učenika završnih razreda. Oni trebaju predati svoje završne radove. Ostali će učenici i u narednom periodu nastavu pohađati uz pomoć informatičkih sredstava i platformi, odnosno online, a po Odluci od 12. marta ove godine – ističe ministar Kozlić.

Novost je da će, nakon što su prije dvije sedmice obdaništa dobila dozvolu da mogu ponovo vršiti prihvat predškolske djece, novom odlukom Vlade ZDK biti dozvoljena i organizacija produženog boravka u školskim prostorijama za školarce nižih razreda.

-Dobili smo pozitivno mišljenje Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica pa će tri škole, koje su uputile zahtjev, moći organizirati i produženi boravak. Radi se o tri zeničke škole: Mak Dizdar, Miroslav Krleža i Vladimir Nazor – kaže Kozlić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem