Zenica

VIDEO: U Zenici počinje šesti Dječiji film festival

VIDEO: U Zenici počinje šesti Dječiji film festival – U organizaciji Multiplex Ekrana Zenica od 13. do 20. septembra biće održano šesto izdanje Dječijeg film festivala, jedinog u BiH.

“Dječiji film festival jedina je smotra filma za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini i jedina ove vrste koja posljednje tri godine, nema nikakav vid podrške od bilo kog nivoa vlasti., rekao je Denis Samardžić, direktor festivala i jedan od glavnih organizatora.

Ove godine na festivalu će biti predstavljeno 16 filmova, od kojih će biti šest premijera.

Mirza Begović je istakao da su djeca jedini razlog opstanka ovog festivala u svim dosadašnjim izdanjima i da su oni razlog i održavanja istog.

Kao i prethodne tri godine generalni sponzor festivala je kompanija ArcelorMittal, a ispred kompanije se danas na press konferencija obratila Alena Kahrimanović.

Pored ArcelorMittala, festival su podržali i pomogli prijatelji festivala Tropik TV (prvi dječiji TV kanal u BiH, Raiffeisen banka BiH i Una Film.

Cijene ulaznica za projekcije su prilagođene uzrastu i organizatori očekuju kao i u dosadašnjim izdanjima festivala, da djeca masovno uživaju u filmskim projekcijama na šestom DFF-u.

Više o festivalu i detalje press konferencije pogledajte u video prilogu:

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem