Zenica

VIDEO: U iščekivanju sudskog epiloga, pozitivan izvještaj o radu Doma za stara lica Zenica

Gradsko vijeće Zenica dalo je pozitivan izvještaj o radu Javne ustanove Dom za stara lica iako je svojevremeno 2019. godine direktor ove ustanove bio na optuženičkoj klupi zbog zloupotrebe položaja. U zeničkom Domu za stara lica tokom 2019. godine sve je funkcionisalo u skladu sa zakonom,  ocijenili su gradski vijećnici, a tvrdi to i direktor koji je baš te godine optužen za zloupotrebu položaja.

“Desetine i više puta smo bili predmet inspekcijskih kontrola i to je istina, ali  i činjenica da inspekcija nije utvrdila ni jedan prekršaj”, ističe Kemal Efendić, direktor JU “Dom za stara lica Zenica”.

Prema optužnici Tužilaštva koju je potvrdio Općinski sud u Zenici, Efendića se tereti za krivično djelo zloupotreba položaja jer nije osigurao potrebne uvjete za prijem i skladištenje kurbanskog mesa.

“Ukupno je bilo pokvarenog mesa u količini od 3.500 kg, čime je ovakvim radnjama nanio štetu JU „Dom za stara lica Zenica“ Zenica u iznosu od 31.500,00 KM.”

Nije aktuelnoj većini gradskih vijećnika smetalo što je Javnoj ustanovi nanesena materijalna šteta, a direktor u iščekivanju sudskog epiloga, da bez ozbiljnije rasprave izvještaj o radu, u kojem se ocjenjuje i rad direktora, oni ocijene pozitivnim.

“Trebamo da pustimo da ljudi završe, da se okončaju pravosnažni neki postupci i na osnovu toga ćemo se poslije opredjeljivati”, dodaje Efendić.

Ova ustanova bila je predmet interesa javnosti u oktobru prošle godine kada su koronavirusom zaražena tri korisnika. Efendić je tvrdio da je virus u dom uvezen iz Kantonalne bolnice i da ta ustanova ne može primiti na hospitalizaciju njegove štićenike, dok je menadžent bolnice tvrdio suprotno.

federalna.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem