Zabava

Video: Trojica o zagađenju Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvi singl Trojice je opis Zenice iz malo drugačijeg ugla. Divni i pozitivistički opisi grada su jedna strana Zenice, a Trojica su pokušali prikazati i onu drugu koja se naročito ističe u hladnim danima. Zenica živi sa teškom i ekološki napažljivom industrijom, zastarjelim postrojenjima za grijanje i ostalim problemima o kojima se govori samo nekoliko dana u godini.

Video za pjesmu “Sivo je” simbolički prikazuje život Zeničana u gradu i na uzvisinama oko grada. Autor pjesme je Aldin Šehić, videa Duško Kostić. Na videu su djevojke iz Lokalnog tima ONAuBIH iz Zenice Amina Huseinagić, Ajla Semić i Amila Heralić. Podršku je dao Eko forum koji je 17. septembra u Multipleksu u Zenici premijerno prikazao video uz dokumentarni film “Za čist zrak vodu”. Sve podatke u spotu dostavio je prof. Samir Lemeš iz Eko foruma, dugogodišnji aktivista u zaštiti Zeničkog zraka.

Video rađen sa Eko forumom i Lokalnim timom ONAuBIH Zenica.
Autor pjesme Aldin Šehić. Autor videa Duško Kostić.

[iframe width=”720″ height=”405″ src=”https://www.youtube.com/embed/f3PNF1Zm4v4″ frameborder=”0″ allowfullscreen]


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno