Ostali sportovi

VIDEO: Teniski klub Čelik domaćin “Evropskog teniskog juniorskog turnira”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Teniskog kluba Čelik ove sedmice Zenica je domaćin 24. izdanja Evropskoj turnira za juniore i juniorke do 16 godina.

Same kvalifikacije i mečevi kvalifikacija su igrani jučer i danas, a susreti glavnog turnira/takmičarskog dijela počinju sutra i trebali bi da traju do subote.

O samom turniru govorili su direktor turnira i predsjednik kluba Damir Kukić, članica organizacionog odbora Aida Baručija-Koluh, kao i međunarodna sutkinja iz Hrvatske, Antonia Dražić koja je glavna sutkinja turnira.

Na ovogodišnjem 24. izdanju ovog turnira očekuje se oko 80 tenisera i teniserki iz 18 zemalja.

“Ono, što je možda, najbitnije za nas, dvije igračice su iz Zenice. Jedna igra za klub iz Viteza nažalost, Laura Ćuže i Eda – Lara Šaćirović. Mlade su, njima je 13 godina, ali ćemo vidjeti šta mogu napraviti. Samo da povučem paralelu, prošle je godine Tea Kovačević, naša najbolja bh. teniserka u mlađem uzrastu, ovdje igrala finale, a upravo je jučer osvojila ATF turnir. To je veliki uspjeh, jer ima 14 godina” – istaklaje Baručija-Koluh.

Iz organizacije napominju da je plan da se finale u dublovima igra u petak, a finalni mečevi u singlu u obe konkurencije su zakazani i predviđeni za subotu.

Direktor turnira i predsjednik kluba Damir Kukić izrazio je zadovoljstvo da su i ove godine domaćini turnira iz kalendara Evropske teniske asocijacije (Tennis Europe), koji je svoje prvo izdanje doživio 2000. godine i u kontinuitetu dio teniskog kalendara već 24 godine, uz izuzetak korona godine.

“Mi ostajemo na toj karti. Teniski klub Čelik, teniski sport u Bosni i Hercegovini i Grad Zenica na, toj, teniskoj karti Evrope. Ponovo imamo veliki broj takmičara i takmičarki, iz 18 zemalja – oko 80 takmičarki i takmičara. Pozivam sve ljubitelje tenisa da i ove godine dođu, jer imamo nekoliko vrlo kvalitetnih igračica i igrača – kazao je Kukić, koji je napomenuo da je zenički turnir u prošlosti bio turnir na kojem je nastupilo nekoliko velikih igrača iz regiona te svi bh. reprezentativci, kao što su Ana Ivanović, Damir Džumhur, Mirza Bašić, Ivan Dodig, Marin Čilić…

Turnir, dodaje, ima svrhu promocije domaćih igrača i igračica, ali i ove godine imaju juniora iz Nizozemske koji je među prvih 100 na listi evropskih igrača te dvije juniorke koje su rangirane među 200 te da će turnir imati i kvalitetu.

Glavna sutkinja turnira, koji se igra na Teniskom kompleksu Kamberovića polje, ove je godine Antonia Dražić iz Hrvatske, koja je izrazila zadovoljstvo što je u Zenici te da su do sada imali sreće s vremenom. Dražić je izrazila nadu da će tako i ostati do kraja turnira, ali da će i gledaoci podržati mlade teniske nade i biti dio ovog velikog teniskog spektakla.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno