Biznis

VIDEO: Telemach fondacija dodjeljuje grantove u oblasti obrazovanja i ekologije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Telemach fondacija objavila je javni poziv za dodjelu grantova u oblasti obrazovanja i ekologije namijenjen fondacijama i udruženjima iz Bosne i Hercegovine.

Direktorica fondacije Maja Tursunović izjavila je na predstavljanju programa danas u Sarajevu da će prioritet imati nevladine oragnizacije koje svoje projekte iz navedenih oblasti provode u manjim lokalnim zajednicama.

– Od sutra, 29. aprila, svi će na stranici telemach.ba imati pristup formularima koje je potrebno popuniti za prijavu na konkurs, a osnovno je da do 28. maja dobijemo kompletnu dokumentaciju – rekla je Tursunović.

Dodala je da je posebno bitno da udruženja koja se prijeve imaju iskustvo uspješnog provođenja sličnih projekata koji uključuju saradnju s drugim udruženjima i institucijama na lokalnom nivou.

Tursunović je precizirala da fond na raspolaganju ima 50.000 KM, a da visina pojedinačnih grantova iznosi do 5.000 KM.

U sklopu programa će biti organizovane i dvije online sesije u okviru kojih će predstavnici zainteresovanih organizacija moći dobiti dodatna pojašnjenja.

Pobjednici će biti proglašeni do 10. juna.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno